Olbaltumvielu pētījumu rezultātu izmantošanu indivīda dzīvē un dažādās tautsaimniecības nozarēs
Produkti, kas satur olbaltumvielas
Siers
Zivis
Rieksti un sēklas
Biezpiens
Pākšaugi
Vistu olas
Maize
Olbaltumvielu funkcijas cilvēka organismā
materiāls, no kura veidojas un atjaunojas šūnas un audi
ar olbaltumvielām jāsaņem ne mazāk par 10 procentiem no cilvēkam ik dienu nepieciešamās enerģijas
piedalās skābju un bāzu līdzsvara uzturēšanā
piesaista grūti šķīstošus savienojumus, piemēram, urīnskābi un holesterīnu; palīdz tiem izšķīst un novērst izgulsnēšanos
palīdz pārnest citas vielas
Rūpniecības nozares, kurās izmanto olbaltumvielas
Piena produktu pārstrāde
Ādu rūpniecība(vislielākā olbaltumvielu rūpniecības nozare)
…