Оценка:
Опубликованно: 09.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 1.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 2.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 3.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 4.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 5.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 6.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 7.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 8.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 9.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 10.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 11.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 12.
  • Реферат 'Kafija, kakao un to produkti', 13.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Kafija   
a)  kafijas iegūšana   
b)  kafijas pupiņu sastāvs   
c)  kofeīna ietekme uz organismu   
d)  bezkofeīna kafija   
e)  šķīstošā kafija   
f)  100 g kafijas sastāvs   
3.  Kakao un tā produkti   
a)  kakao produktu iegūšana   
b)  šokolāde   
c)  neparastās šokolādes   
d)  100 g šokolādes sastāvs   
Фрагмент работы

Kafijas dzeršana esot aizsākusies Āfrikā (Abesīnijā) pirms vairāk nekā 1000 gadiem. Vēl pirms apmēram 300 gadiem Eiropā nepazina ne kafiju, ne kakao. Šīs baudvielas nav minētas arī Latviešu dainās. Kafiju Eiropā ieveda no Austrumiem 17.gadsimta vidū, un tā ātri kļuva populāra, sevišķi Vācijā, Francijā, Itālijā un Nīderlandē. Iedzīvotāji šajās valstīs stipri mazāk sāka lietot alkoholu. Tā, piemēram, Brandenburgā 1888.gadā alus patēriņš samazinājās par 60%. Kafiju dzēra sevišķi no rīta, lai pilnīgi aizdzītu miegu un veicinātu garīgo darbu.
Šokolādes pamatizejviela ir kakao un kakao sviests, ko iegūst no kakao koka (Theobroma cacao). 18.gadsimta vidū zviedru dabaszinātnieks Karls Linnejs – šokolādes mīļotājs -, iekļaudams to savā augu klasifikācijas sistēmā, sugas apzīmējumam kā pirmo izvēlējās vārdu “theobroma”, kas grieķu valodā nozīmē “dievu ēdiens”, maiju “cacao” atstādams kā otro. …

Коментарий автора
Atlants