Оценка:
Опубликованно: 17.08.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 1.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 2.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 3.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 4.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 5.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 6.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 7.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 8.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 9.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 10.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 11.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 12.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 13.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 14.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 15.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 16.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 17.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 18.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 19.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 20.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 21.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 22.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 23.
  • Реферат 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 24.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēkas un iekārtas    4
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    5
2.  ŪDENS APGĀDE    7
3.  MAZGĀŠANAS UN DEZINFEKCIJAS IEKĀRTAS UN IERĪCES    8
4.  APGAISOJUMS    9
5.  VENTILĀCIJA    10
6.  ĢĒRBTUVES UN TUALETES    11
7.  ROKU MAZGĀŠANAS IEKĀRTAS UZŅĒMUMA ZONĀS    12
8.  IEKĀRTAS UN DARBA RĪKI    13
9.  RAŽOŠANAS HIGIĒNAS PRASĪBAS    14
10.  PERSONĀLA HIGIĒNA    15
11.  PĀRTIKAS NEKAITĪGUMA NODROŠINĀJUMS    16
12.  PĀRTIKAS ATKRITUMI    18
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikumi    21
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. No pārtikas drošuma viedokļa ēdināšanas uzņēmuma plānojums un iekārtojums ir labs, tomēr ir ieteicams asfaltēt ceļu, kas ir apkārt ĒU, lai samazinātu piesārņošanas risku, un uzstādīt nožogojumu, kas pildīs aizsardzības funkcijas no nepiederošām personām un dzīvniekiem.
2. Pārtikas ražošanas telpas kopumā atbilst prasībām, tomēr ĒU tuvākajā laikā obligāti ir jāpadomā par jauno logu un palodžu ierīkošanu, jo pašlaik, tie var slikti ietekmēt uz pārtikas produktu drošumu un kvalitāti no higiēnas viedokļa, ņemot vērā to, ka gatavošana notiek tieši pie logiem.
3. ĒU apgaismojums kopumā atbilst prasībām, bet būtu ieteicams nākotnē izstrādāt apgaismojuma plānu, lai būtu iespējams regulēt apgaismojumu ar vairākiem slēdzējiem, kuri katrs no slēdzējiem atbilstu noteiktai virtuves darba zonai.
4. Kopumā ģērbtuves un tualetes ĒU atbilst prasībām, bet būtu vēlams ĒU ierīkot atsevišķu telpu ģērbtuvei un speciālus skapjus darbiniekiem. Atsevišķas dušas nevajag ierīkot, jo tās nav nepieciešamas. Kā arī tualešu atrašanās nevajadzētu mainīt, jo ĒU ēdnīcā/zālē ir aizņemta tikai noteiktos laikos, tāpēc personāls netraucē klientiem.
5. ĒU ievēro prasības ierīcēm un darba rīkiem, tomēr ir jāievēro un jāpadomā par inventāra izvietojumu (neglabāt tos vienā vietā), piemēram, inventāru gaļai glabāt vienā plauktā, bet dārzeņu citā plauktā.

Коментарий автора
Atlants