Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Veģetārisms', 1.
  • Реферат 'Veģetārisms', 2.
  • Реферат 'Veģetārisms', 3.
  • Реферат 'Veģetārisms', 4.
  • Реферат 'Veģetārisms', 5.
  • Реферат 'Veģetārisms', 6.
  • Реферат 'Veģetārisms', 7.
  • Реферат 'Veģetārisms', 8.
Фрагмент работы

Ar cukuru ir ieteicams uzņemt ne vairāk kā 10% no kopējās uzņemtās enerģijas
devas dienā, kas vidēji ir 50 g jeb 12 tējkarotes cukura. Savukārt veselības veicināšanai Pasaules Veselības organizācija iesaka ar cukuru uzņemt līdz 5% no kopējās dienas uzņemtās enerģijas devas, kas atbilst 25 g jeb 6 tējkarotēm cukura dienā. Jāuzsver, ka lielāko daļu cukura (fruktozes sīrups, kukurūzas sīrups, fruktoze, dekstroze, cukurniedru cukurs, iesals, melase, medus u.c.) cilvēks uzņem ar rūpnieciski ražotajiem, gatavajiem pārtikas produktiem. Parasti daudz cukura satur saldinātie, gāzētie dzērieni, saldumi, konditorejas izstrādājumi,jogurti ar piedevām, dažādas gatavās mērces u.c. Ieteicams ierobežot arī pārtikas produktus ar augstu tauku daudzumu. Savukārt no pārtikas produktiem, kas satur transtaukskābes (daļēji hidrogenētus augu taukus) būtu jāizvairās vispār.
Rūpējieties, lai pietiekami tiktu uzņemti produkti, kas ir avots dzelzij, cinkam,
B12 vitamīnam, jodam, D vitamīnam un kalcijam. Dzelzs nodrošina audu apgādi ar skābekli un piedalās svarīgās bioķīmiskās reakcijās, kā arī veicina normālu imūnsistēmas darbību. Dzelzs deficīts organismā parasti rodas bez specifiskiem veselības traucējumu simptomiem. Tādēļ ir svarīgi konsultēties ar ārstniecības personu par atbilstošu uzturu un papildus nepieciešamajiem laboratoriskajiem izmeklējumiem.

Коментарий автора
Atlants