-
Tradicionālais japāņu dzēriens sake
| Nr. | Название главы | Стр. |
| Ievads | 3 | |
| 1. | Sake izcelšanās vēsture | 4 |
| 2. | Sake iegūšanas tehnoloģija | 5 |
| 3. | Sake tipi | 7 |
| 4. | Sake lietošana | 8 |
| Secinājumi | 10 | |
| Izmantotā literatūra | 11 | |
| Pielikums | 12 |
SECINĀJUMI
Sake ir tradicionāls Japāņu dzēriens, kura pirmsākumi ir meklējami 4000 gadus p.m.ē. un kurš ir saglabājies un popularizējies arī mūsdienās;
Sake ražošanas process ir sarežģīts un laikietilpīgs;
Augstas kvalitātes sake tiek ražots balstoties uz senām tradīcijām par izejvielām izmantojot tikai rīsus, ūdeni un sēnīšu kultūru kodzi, neizmantojot alkoholu, cieti un citas piedevas;
Sake tiek dalīti tipos, pēc kuriem var noteikt alkohola piemaisījumu un rīsu slīpējuma kvalitāti;
Sake nav paredzēts ilgai glabāšanai, tā derīguma termiņš ir seši līdz septiņi mēneši;
Sake iespējams lietot atdzesētā un uzsildītā veidā;
Lietojot sakē uzsildītu ir jāievēro konkrēta pasniegšanas maniere;
Mūsdienās sake ir kļuvis gana populārs un ir iemantojis lielu popularitāte dažādu kokteiļu gatavošanā.
…
Ievads 3 1. Sake izcelšanās vēsture 4 2. Sake iegūšanas tehnoloģija 5 3. Sake tipi 7 4. Sake lietošana 8 Secinājumi 10 Izmantotā literatūra 11 Pielikums 12 Sake ir Japānas tradicionālais rīsu vīns, kura pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000 gadus p.m.ē., taču japāņi bija pirmie, kas uzsāka šī dzēriena masveida ražošanu Japānā rīsi tika izmantoti alkoholisko dzērienu ražošanā, kuru skaitā bija arī sake. Sākotnējo sake gatavošanas metodi nevar uzskatīt par īpaši higiēnisku. Procesā nereti iesaistījās visa pilsētiņa, košļājot rīsu graudus un spļaujot tos speciālā kopējā traukā. Iegūto masu sauca par kuchikami no sake, kas tulkojumā no Japāņu valodas nozīmē „mutē sakošļāts sake”. iegūtais vērtējums 8
Atsevišķas atsauces nekvalitatīvas.












