Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 1.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 2.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 3.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 4.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 5.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 6.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 7.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 8.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 9.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 10.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 11.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 12.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 13.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 14.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 15.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 16.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 17.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 18.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 19.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 20.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 21.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 22.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 23.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 24.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 25.
  • Реферат 'Olbaltumvielu noteikšana pienā. Zinātniski pētnieciskais darbs ķīmijā', 26.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Piens    6
1.2.  Piens kā pārtikas produkts cilvēkiem    6
1.3.  Piena ķīmiskais sastāvs    7
1.4.  Piena īpašības    7
1.5.  Olbaltumvielas dabā, to sastāvs un veidošanās    8
1.6.  Olbaltumvielu iedalījums    8
1.6.1.  Vienkāršās olbaltumvielas    9
1.6.2.  Saliktās olbaltumvielas    9
1.7.  Olbaltumvielu kvalifikācija pienā    10
1.8.  Olbaltumvielu funkcija organismā    10
2.  Praktiskā daļa    12
2.1.  Aptauja    12
2.2.1.  Biureta reakcija    15
2.3.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    16
2.2.2.  Ksantopreoteīna reakcija    17
2.4.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    18
  Nobeigums    20
  Izmantotā literatūra    21
Фрагмент работы

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai noskaidrotu un izpētītu vairāk informācijas par pienu un olbaltumvielām kā arī tā ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiskajā darbā tika divi eksperimenti. Eksperimenta rezultātā tika noskaidrots, ka lielāks olbaltumvielu skaits atrodas mājas pienā, jeb svaigpienā. Hipotēze tika pierādīta, jo pētījuma rezultātā iegūti pozitīvi, hipotēzi apstiprinoši rezultāti. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir piens un kāda ir tā funkcija cilvēka organismā. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.
Secinājumi:
1. Piens ir zīdītāju piena dziedzeru sekrēcijas produkts.
2. Cilvēki ir izņēmums dabiskajā pasaulē, jo tie lieto pienu arī tad, kad ir jau pieauguši.
3. Govs pienu veido 86—89% ūdens un 11—14% sausnas, no kā 2,5—6% tauku un 8—10% beztauku sausnas.
4. Pienam ir daudzas novērtējamās īpašības un rādītāji, kas raksturo tā piemērotību vai nepiemērotību lietošanai uzturā un pārstrādei piena produktos.
5. Olbaltumvielu sastāvā ir ogleklis, slāpeklis, ūdeņradis, skābeklis, kā arī sērs, fosfors, un daži metālu joni.
6. Olbaltumvielas iedala: vienkāršajās olbaltumvielās (proteīnos) un saliktajās olbaltumvielās (proteīdos).
7. Kopējais olbaltumvielu skaits pienā svārstās no 2.9 līdz 4.0%, tie ir atšķirīgi pēc uzbūves, fiziski-ķīmiskām īpašībām un bioloģiskām funkcijām.

Коментарий автора
Atlants