Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 1.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 2.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 3.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 4.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 5.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 6.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 7.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 8.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 9.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 10.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 11.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 12.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 13.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 14.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 15.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 16.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 17.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 18.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 19.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 20.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 21.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 22.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 23.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 24.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 25.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 26.
  • Реферат 'Bioloģiski aktīvo savienojumu daudzuma noteikšana ķirbjos', 27.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJA    2
  ABSTRACT    3
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS APSKATS    6
1.1.  Ķirbis    6
1.2.  Ķirbju ķīmiskais sastāvs    7
1.3.  Askorbīnskābe    9
1.4.  Fenola savienojumi    10
2.  MATERIĀLI UN METODES    12
2.1.  Materiāli    12
2.2.  Metodes    13
2.2.1.  Joda metode askorbīnskābes noteikšnai    13
2.2.2.  Kopējo fenola savienojumu satura noteikšana    14
2.2.3.  Antiradikālās aktivitātes (ARA) noteikšana    15
3.  REZULTĀTI UN ANALĪZE    16
3.1.  Ķirbju audzēšana    16
3.2.  Askorbīnskābes noteikšana    16
3.3  .Fenola savienojumu noteikšana    17
3.4.  Antiradikālās aktivitātes noteikšana    18
  SECINĀJUMI    20
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
  PIELIKUMI    22
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Izvirzītā hipotēze daļēji apstiprinājās, jo ķirbis ar tumšāko mīkstumu bija „Riekstu” ķirbis, kam ir visaugstākais fenola savienojumu daudzums un antiradikālā aktivitāte.
2. C vitamīna noteikšanai izmantoja tiešās titrimetrijas metodi, kas pamatojas uzoksidēšanās – reducēšanās reakcijām. Lielākos C vitamīna rezultātus uzrādija ķirbju paraugi „Dekolratīvie ķirbji” un „Riekstu (oranžs)”, bet mazāko C vitamīnu uzrādija ķirbju paraugi „Howden” un „Muscate de Provance”.
3. Kopējie fenola savienojumu noteikšanai izmantoja ar Folina – Čikolto metodi. Lielākais fenolu savienojumu daudzums ir ķirbju šķirnei „Riekstu (oranžs)”, bet mazākais – „Rauge vif d’Etampes”.
4. Lielākā antiradikālā aktivitāte ir ķirbju paraugam „Riekstu (oranžs)”, kas uzrādija arī lielākos kopējo fenola savienojumu daudzumu.

Коментарий автора
Atlants