Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 1.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 2.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 3.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 4.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 5.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 6.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 7.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 8.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 9.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 10.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 11.
  • Реферат 'Bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūtā piena pozitīvie un negatīvie aspekti', 12.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  BIOLOĢISKĀ LAUKSAIMNIECĪBA    4
1.1.  Bioloģiskās lauksaimniecības būtība    4
1.2.  Bioloģiskajā lauksaimniecības pamatuzdevumi    4
1.3.  Bioloģiskās lauksaimniecības priekšrocības    4
2.  BIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS SISTĒMĀ RAŽOTS PIENS    5
2.1.  Piena lopkopības pamats    5
2.2.  Barības līdzekļu iedalījums    5
3.  PIENA KVALITĀTES PRASĪBAS    7
3.1.  Prasības dzīvnieku veselībai, no kuriem iegūst pienu    7
3.2.  Higiēnas prasības piena ieguvei un pirmapstrādei    8
4.  BIOLOĢISKAJĀ LAUKSAIMNIECĪBĀ IEGŪTĀ PIENA POZITĪVIE UN NEGATĪVIE ASPEKTI    9
5.  PIENA RAŽOŠANAS PERSPEKTĪVA LATVIJĀ    10
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Bioloģiskā piena lopkopība ir atkarīga no barības, kas tiek dota lopiem, tās kvalitātes, barības gatavības, kā arī no govju vielmaiņu regulējošajām baktērijām govs kuņģī, govs veselības un apstākļiem, kādā tā dzīvo.
2. Bioloģiskās lauksaimniecības galvenie uzdevumi ir nodrošināt cilvēka veselībai drošu pārtiku, sagādāt lopiem pietiekami labus dzīves apstākļus, dabas saudzēšana, kā arī citu cilvēku informēšana par šo nozari.
3. Šai nozarei ir ļoti augsts patērētāju pieprasījums, kas piesaista arī ražotāju uzmanību.
4. Vissvarīgākais faktors šajā nozarē ir barība, kura tiek sagatavota lopiem. Tai ir jābūt pietiekami kvalitatīvai un augstvērtīgai, lai nodrošinātu dzīvniekus ar nepieciešamajām uzturvielām.
5. Lai iegūtais piens tiktu uzskatīts par bioloģisku, ir nepieciešams ievērot dažādas prasības, kā, piemēram, ka piens bakterioloģiski atbilst likumdošanas prasībām, tas netiek atdzesēts zemākā temperatūrā kā + 6 ̊ C, to iegūst no veselām govīm, kā arī to nepastarizē.
6. Novietne, kurā tiek uzturēti dzīvnieki, ir jābūt tīrai un jāspēj nodrošināt nepieciešamos apstākļus lopa turēšanai, piena ieguve, pirmapstrādei, dzesēšanai un uzglabāšanai .
7. Latvijā šai nozarei ir augsta perspektīva, jo cilvēki arvien vairāk pievēršas veselīgākam dzīvesveidam, kā arī valsts ļoti atbalsta šo nozari ar dažādiem pabalstiem. 

Atlants