Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
  • Конспект 'Aizvietoto karbonskābju izmantošana pārtikā', 1.
  • Конспект 'Aizvietoto karbonskābju izmantošana pārtikā', 2.
Фрагмент работы

Nr. Aizvietotās karbonskābes nosaukums
1. Pienskābe
Struktūrformula
Fizikālās īpašības
Tā ir balta un viegli
šķīst ūdenī.
Pienskābei raksturīga
optiskā izomērija.
Kušanas temperatūra
optiskajiem izomēriem
ir 25—26 °C.
Laktīds veidojas,
pienskābi ilgstoši
karsējot.
Izmantošanu pārtikā, tās
sagatavošanas, pārstrādes vai
uzglabāšanas procesos
Pienskābe veidojas no
ogļhidrātiem bakteriālās pienskābās
rūgšanas procesā speciālu fermentu
iedarbībā.
Iegūst, raudzējot ogļhidrātus ar
speciālām baktērijām. Var iegūt arī
sintētiski.
Lieto medicīnā ādas slimību
ārstēšanai un pārtikas rūpniecībā kā
konservantu E270.…

Коментарий редакции
Atlants