Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.09.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 1.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 2.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 3.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 4.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 5.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 6.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 7.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 8.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 9.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 10.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 11.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 12.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 13.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 14.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 15.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 16.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 17.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 18.
  • Реферат 'Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā', 19.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Medījumu gaļas ķīmiskais sastāvs    4
  Gaļas pirmapstrāde    5
  Gaļas siltapstrāde    6
  Medījuma gaļas bojāšanās veidi    7
  Medījumu gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā    8
  Medījumu marinēšana    8
  Ieteikumi medījumu gatavošanā    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  PIELIKUMS    12
Фрагмент работы

Secinājumi
Ēdiens nodrošina organisma funkcionēšanu, eksistenci un fizioloģisko attīstību. Zemeslodes iedzīvotāji uzturā izmanto tūkstošiem dažādu produktu un vēl vairāk – daudzveidīgus ēdienus. Kā saka šefpavāri – trīs lietas iet caur vēderu: mīlestība, labsajūta un veselība.
Šajā darbā apskatīta tēma par medījuma gaļu, tās veidiem, ķīmisko sastāvu, pirmapstrādi, siltapstrādi, par gaļas bojāšanās veidiem, kā arī izmantošanas iespējām ēdienu gatavošanā.
Medījuma gaļa ir produkts, ko iegūst no meža dzīvniekiem, kā, piemēram, aļņa, stirnas, mežacūkas vai arī no meža putniem, piemēram, rubeņa, slokas un citiem.
Ķīmiskais sastāvs ir līdzīgs mājdzīvnieku gaļai, taču medījumu gaļa satur vairāk olbaltumvielu, vitamīnu un ūdens, bet mazāk tauku un tai ir mazāka enerģētiskā vērtība. Gaļas sagatavošana un pirmapstrāde ir līdzīga mājdzīvnieku gaļai – dzīvnieka nokaušana vai nošaušana, atasiņošana, ādas novilkšana, iekšējo orgānu izņemšana un nobriedināšana.

Коментарий автора
Atlants