-
Profesionālās prakses pārskats
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Viesnīcas darba plānošana, izpēte un analīze | 4 |
2. | Reģistrācija un rezervēšanas kārtība | 6 |
3. | Viesnīcas telpu raksturojums | 8 |
3.1. | Dienesta telpas | 8 |
3.2. | Viesu rīcībā esošās telpas | 8 |
3.3. | Numuru tipi un veidi | 9 |
3.4. | Telpu pašizmaksa un viesu īres maksa | 10 |
4. | Drošība | 11 |
5. | Viesu apkalpotāju darba organizācija, pienākumi un darba samaksa | 12 |
6. | Viesnīcā sniegtie pakalpojumi | 13 |
6.1. | Tūristu ēdināšanas veidi | 13 |
6.2. | Viesnīcā sniegtie papildpakalpojumi | 14 |
7. | Viesnīcas finansu veidošanās avoti | 15 |
8. | Samaksu veidi par sniegtajiem pakalpojumiem | 16 |
Secinājumi un priekšlikumi | 17 |
Prakses vieta viesnīca “Latgale”, Atbrīvošanas aleja 98, Rēzekne. Viesnīca ir pašvaldības uzņēmums. Tās pakalpojumi un serviss atbilst otrajai kategorijai. Prakses laikā guvām vispārēju ieskatu viesnīcas darba organizācijas jautājumos, iepazināmies ar uzņēmuma statusu, kā arī ar uzņēmuma darbību reglamentējošiem likumiem un normatīvajiem aktiem.
Prakses mērķi un uzdevumi:
- nostiprināt teorētiskās zināšanas un apgūt prasmi kā tās pielietot praktiskajā darbībā;
- vākt kvalifikācijas darba izstrādei nepieciešamos materiālus;
- apgūt faktoloģiskā materiāla pirmapstrādes, sistematizācijas un interpretācijas materiālus;
iemācīties radoši analizēt un novērtēt uzņēmuma funkcionēšanas procesus un finansiālo stāvokli.
Lai sasniegtu mērķus un izpildītu uzdevumus, personiski tiek apskatīta viesnīca, uzzināts par tās piedāvātiem pakalpojumiem, kā arī noklausītas lekcijas, ko stāstīja viesnīcas vadītāja.
Sīkāk apskatītas tika tēmas par:
“Viesu rīcībā esošajām telpām” – Aiga Baltmane.
“Tūristu ēdināšanas veidi” – Evita Jākobsone.
…
Profesionālās prakses pārskats Tūrisma un viesnīcu uzņēmējdarbības vadība
