Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 1.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 2.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 3.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 4.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 5.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 6.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 7.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 8.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 9.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 10.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 11.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 12.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 13.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 14.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 15.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 16.
  • Реферат 'Uztura un pārtikas vielas', 17.
Фрагмент работы

Organismā notiek daudz dažādu ķīmisku reakciju: sadalās vieni savienojumi un veidojas citi. Lietojot uzturu, organismam jāpiegādā materiāls, kas nepieciešams savstarpēji saistītām jaunu vielu veidošanās un esošo vielu sadalīšanas reakcijām. Uzturvielas mēs saņemam no dažādiem uzturlīdzekļiem, kuros tās ir dažādās attiecībās un daudzumā. Par uzturlīdzekļiem mēs izmantojam dažādus pārtikas produktus, kurus iegūstam no dzīvnieku un augu valsts. Apēstie produkti mūsu organismā gremošanas procesā sadalās sastāvdaļās – uzturvielās. Uzturvielas ir uzturlīdzekļu sastāvdaļas, kuras izmanto mūsu organisms enerģijas iegūšanai un sevis atjaunošanai un attīstībai.

1. Olbaltumvielas
Olbaltumvielas ir dzīvībai svarīgākās uzturvielas. Tās ir dzīvības pamatā: no tām veidojas dzīvie audi, tās vajadzīgas organisma atjaunošanai, aizsargvielu veidošanai pret infekcijām, piedalās hormonu un fermentu veidošanā. Olbaltumvielas ir katrā dabiskā produktā lielākā vai mazākā daudzumā. Tās sastāv no aminoskābēm, kam ir ļoti dažāda ķīmiska uzbūve. …

Коментарий автора
Atlants