Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 1.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 2.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 3.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 4.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 5.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 6.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 7.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 8.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 9.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 10.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 11.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 12.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 13.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 14.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 15.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 16.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 17.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 18.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 19.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 20.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 21.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 22.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 23.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 24.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 25.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 26.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 27.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 28.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 29.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 30.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 31.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 32.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 33.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 34.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 35.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 36.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 37.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 38.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 39.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 40.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 41.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 42.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 43.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 44.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 45.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 46.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 47.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 48.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 49.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 50.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 51.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 52.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 53.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 54.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 55.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 56.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 57.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 58.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 59.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 60.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 61.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 62.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 63.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 64.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 65.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 66.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 67.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 68.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 69.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 70.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 71.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 72.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 73.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 74.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 75.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 76.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 77.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 78.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 79.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 80.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 81.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 82.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 83.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 84.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 85.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 86.
  • Реферат 'Citrusaugļu kvalitāte Jelgavas lielveikalos', 87.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  LITERATŪRAS APSKATS    5
1.1.  Citrusaugļi    5
1.1.1.  Izplatība un klasifikācija    5
1.1.2.  Audzēšanas un novākšana    6
1.1.3.  Apstrāde, iepakošana un marķēšana    7
1.1.4.  Reglamentējošie normatīvie akti Latvijā    8
1.1.5.  Transportēšana un uzglabāšana    8
1.1.6.  Uzturvērtība un izmantošana    9
1.2.  Citroni    10
1.3.  Apelsīni    12
1.4.  Mandarīni    14
2.  MATERIĀLS UN METODIKA    17
2.1.  Pētījuma materiāla raksturojums    17
2.2.  Pētījuma metodikas apraksts    17
2.2.1.  Materiāla vizuālās novērtēšanas metodika    17
2.2.2.  Materiāla marķējuma izvērtējuma kritēriji    20
2.2.3.  Materiāla gatavības rādītāju noteikšanas metodika    20
3.  REZULTĀTI    23
3.1.  Citrusaugļu vizuālā novērtēšana    23
3.2.  Citrusaugļu marķējuma izvērtējums    27
3.3.  Citrusaugļu gatavības pakāpes novērtēšana    29
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    31
  LITERATŪRAS SARAKSTS    32
  PIELIKUMI    33
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi:
1. Tirdzniecībā konstatēti citrusaugļi ar sasitumiem, plaisām, aizaugušiem iegriezumiem vidēji 64% izvērtēšanas reižu, ar redzamiem kaitēkļu bojājumiem – 31%, ar bojājumiem un puvumiem – 29%, ar neraksturīgu smaržu – 2%, ar iekšējiem sažuvumiem – 8%, ar neatbilstošu lielumu – 5%, netīri citrusaugļi – 17%, citrusaugļi, kuru kvalitāte neatbilst šķiras norādei – 37%.
2. Lielveikalā „Maxima XX” ir konstatētas 2 reizes (55:107) mazāk vizuālo neatbilstību nekā lielveikalā „SuperNetto”.
3. Attiecība uz marķēšanas noteikumiem, lielveikalos „Maxima XX” un „SuperNetto” neatbilstības ir tikai ar citrusaugļu šķirnes nenorādīšanu patērētājiem pieejamā marķējumā, t.i. cenu zīmē.
4. Citrusaugļu gatavības pakāpes novērtēšanā, 11% no izvērtētājiem citrusaugļiem neatbilda normatīvajos aktos reglamentētajām prasībām.

Priekšlikumi:
1. Tirdzniecības uzņēmumiem jābūt vairāk ieinteresētiem par normatīvos aktos reglamentēto prasību izpildi.

Коментарий автора
Atlants