Оценка:
Опубликованно: 22.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 1.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 2.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 3.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 4.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 5.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 6.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 7.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 8.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 9.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 10.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 11.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 12.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 13.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 14.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 15.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 16.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 17.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 18.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 19.
  • Реферат 'Uzturs. Ēdienkartes sastādīšana', 20.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Diennakts uzturdeva    4
  Kompleksā ēdienkartes sastādīšana    7
  Ārstnieciskā ēdienkarte    14
  Mātes piena aizstājēi    16
  Treonīns    18
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

Šī darba galvenais mērķis ir iegūt praktiskās iemaņas racionāla uztura pamatprincipu izmantošanai izstrādājot ēdienkartes noteiktām cilvēku grupām atbilstoši gadalaikam, ņemot par pamatu zinātniski pamatotas uztura fizioloģiskās normas.
Lekcijās un praktiskās nodarbības mums bija iespēja iegūt teorētiskās zināšanās, bet diemžēl praktiskas nodarbības trūkst. Šīs darbs apkopoja visus galvenos praktiskus uzdevumus kurus risināt ir mūsu nākotnes pienākumi, tāpēc darbs dod labu iespēju saprast vai tu kaut ko zini, vai ne...
Ēšanas racionam ir jāiekļauj 56-58% ogļhidrātu, 30-33% tauku un 12-14% olbaltumvielu, no kuriem dzīvnieku valsts olbaltumvielām ir jābūt vismaz 50-60%, no kopējā olbaltumvielu daudzuma, bet augu valsts taukiem jābūt vismaz 30-40% no kopēja tauku daudzuma. Mana gadījumā sievietei, kas strādā par adītāju, kas nozīme ka viņa pieder pie 2 darba intensitātes grupas.Viņai jāveic vieglu fizisku darbu. Ar brokasti jāuzņem produtkus bagātus ar olbaltumvielām. Uzņēmot ar uzturu gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes produktus, organisms tiek bagātināts ne tikai ar ogļhidrātiem, taukiem, vitamīniem un mineralvielām, bet nozīmīgā pakāpē ar olbaltumvielām, kuri satur organismam nepieciešamas aminoskābes.
Katram cilvkam ir apmēram vienāda vitamīnu un mineralvielu uzturdeva. Diennaktī ar uzturu ir jāpieņem 800mg Kalcija, 3000mg Kalija, 1-2mg A vitamīna, 2-3mg B1 vitamīna, 1,5-3,5 B 2 vitamīna, 70mg C vitamīna, 15-25 mg PP, un 1-4mg B6 vitamīna.
Manā gadījumā Tiamīna ( B1vit) norma ir –1,6mg, B6 vit. 1,9mg diennkatī.
Izejot no tā, ka diennakts norma olbaltumvielām ir 12-14%, ogļhidrātiem 56-58% un taukiem 30-33% no dienas uzturdevas, varu secināt ka sievietei sastadīju pareizu ēdienkarti. Var būt varētu uzņēmt vēl mazliet taukus (no pienproduktiem, vai pat saldumiem) un ogļhidrātus (no graudainiem-putraimiem, maizi u.c)…

Коментарий автора
Atlants