-
Mājas vīnu ražošana
Procesa un tā rezultāta ietekme uz vidi un cilvēku
Tā kā pats vīna darināšanas process ir diezgan viegli saprotams un ne būt ne sarežģīts, tad process neatstāj negatīvu ietekmi uz cilvēku, tas atstāj vien satraukumu par galaprodukta kvalitāti jeb iznākumu.
No ražošanas procesa, iegūstot vīnogu kauliņus un tos pārstrādājot, ir iespējams iegūt cilvēkam noderīgus vitamīnus, kā Omega 6 taukskābes un E vitamīnu, kas nodrošinās ādas atjaunošanos un barošanu. Kauliņos esošais viniferins spēj padarīt ādu mirdzošu un veiksmīgi cīnās pret pigmentācijas plankumiem, to darot efektīvāk nekā vitamīns C.
Līdzīgi termālajiem ūdeņiem, vīnogu ūdens satur mitrinošo cukuru, kā arī tas ir piesātināts ar kāliju un kalciju, šis ūdens kopums palielina dabisko ūdens cirkulāciju epidermā, kas sargā ādu no mitruma zaudēšanas.
Kā jau iepriekš tika minēts, tad negatīvu ietekmi uz cilvēku vīna lietošana rada tikai tad, kad vīns tiek lietots pārāk lielos daudzumos, nesekojot līdzi savam veselības stāvoklim.
…
Nekādu šaubu, ka vīna ražošana liekas kā ļoti sarežģīts un zināšanām pilns process, taču īstenībā par procesu var uzzināt izskanot vien pāris viegliem terminiem. Vīns tiek ražots no augļiem, ogām un ziediem, taču vispopulārākais vīna veids vienmēr paliks vīnogu vīns. Vienkāršā formulā raksturot vīna darināšanu var šādi: Vīnogu sula + Raugs – Skābeklis = Alkohols + Karbona dioksīds Sarūgstot sulai noslēgtā traukā bezskābekļa vidē rodas vīns, kas gan senajos laikos, gan mūsdienās palīdz kā pārtikas gatavošanā, tā arī medicīnā un skaistumkopšanā. Viens produkts, kas spēj dot tik daudz cilvēka veselībā, ja vien uzturā netiek lietots pārāk lielos daudzumos, jo jebkas, kas tiek lietots pārāk daudz, organismam nenāk par labu.
