Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 1.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 2.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 3.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 4.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 5.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 6.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 7.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 8.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 9.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 10.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 11.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 12.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 13.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 14.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 15.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 16.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 17.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 18.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 19.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 20.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 21.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 22.
  • Реферат 'Konkurētspējas analīze', 23.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Raksturojums    4
1.1.  SIA „” restorāna, bāra ‘’’’ darbības raksturojums    4
1.2.  Nozares raksturojums    6
1.3.  Konkurences raksturojums    7
2.  Ārējās vides analīze    9
2.1.  PEST analīze    9
2.2.  Portera piecu konkurences spēku modelis    11
3.  Iekšējās vides analīze    14
3.1.  VRIO    14
3.2.  M.Fišbeina metodes izmantojums uzņēmuma produkta konkurētspējas noteikšanai salīdzinājumā ar konkurentu piedāvāto produktu    17
3.3.  Personāla un servisa konkurence    18
4.  Makkinseja matricas izmantojums uzņēmuma konkurētspējas noteikšanai    19
  Secinājumi    21
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Ēdināšanas nozares spēja izdzīvot ir ļoti atkarīga no valdības likumu ieviešanas, kā arī PVN procentu likmes, ir praktiski neiespējama godīga restorānu biznesa pastāvēšana.
2. Ēdināšanas nozare Latvijā ir gana piesātināta, taču labus restorānus ir samērā sarežģīti atrast.
3. 2017.gada 19.novembrī nozares juridisko personu – ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju – vidējais darbības ilgums ir 7,6 gadi. 2,7 % no kopējā nodokļu maksātāju – juridisko personu – skaita darbojas mazāk par vienu gadu, bet 23,3 % nodokļu maksātāju darbojas 17 un vairāk gadu.
4. Pasaules valstu praksē nepastāv vienota ēdināšanas uzņēmumu klasifikācija. Tieši tāpēc ruānājot par restorāniem, vērā tiek ņemta vecāko valstu pieredze.
5. Kā liecina Lursoft sniegtā informācija, ēdināšanas pakalpojumu nozarē reģistrēti 5297 uzņēmumi, no kuriem 7.18% atrodas Zemgales reģionā.

Коментарий автора
Atlants