Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 1.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 2.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 3.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 4.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 5.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 6.
  • Образец документа 'Kalcija noteikšana jogurtā', 7.
Фрагмент работы

Rezultāti un to izvērtējums:
Pēc eksperimentāliem datiem kalcija (II) jonu masa dzeramajā jogurtā Vilvi drinking ar persiku un aprikožu garšu ir (118,33±0,98) mg uz 100 g produkta. Pēc literatūras datiem kalcija saturs dažāda veida jogurtiem svārstās no 80 līdz 310 mg uz 100 g produkta un ir atkarīgs gan no pārējām sastāvdaļām, gan no paša ražotāja. [3] Kalcija saturs līdzīgos jogurtos tika apkopots 3. tabulā. [4] Analizējamā jogurta parauga kalcija masa iekļaujās teorētisko vērtību intervālā. Drošības intervāls sastāda 0,83% no iegūtas vērtības, kas norāda uz mazo rezultātu izkliedi. Viens no kļūdas avotiem ir stehiometriskā punkta noteikšana analizējamā parauga titrēšanas laikā. Krāsa mainījās no rozas uz violeti-rozo un tad uz violeto krāsi, ko bija grūti atšķirt.

Коментарий автора
Atlants