-
Miltu ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 5 | |
1. | Milti - kā pārtikas produkts | 6 |
1.1. | Miltu ķīmiskais sastāvs | 7 |
1.2. | Miltu kvalitātes prasības | 9 |
1.3. | Miltu apstrāde | 9 |
2. | Kvalitātes noteikšana | 10 |
2.1. | Miltu mitruma noteikšana | 10 |
2.2. | Lipekļa noteikšana | 12 |
2.3. | Pelnvielu noteikšana | 14 |
3. | Izmaluma veidi un miltu šķirnes | 16 |
4. | Miltu kaitēkļi | 18 |
4.1. | Miltu un graudu kode | 18 |
4.2. | Miltu ērce | 19 |
4.3. | Miltu vabole | 19 |
5. | Miltu parauga noņemšana | 19 |
5.1. | Miltu parauga organoleptiska noteikšana | 20 |
5.2. | Miltu krāsa | 20 |
5.3. | Miltu svaigums | 20 |
5.4. | Miltu uzglabāšana | 20 |
6. | Miltu ražošanas firmas un to kvalitātes radītāji | 21 |
6.1. | „Rīgas dzirnavnieks” | 21 |
6.2. | „Dobeles dzirnavnieks” | 22 |
Pētnieciskā daļa | 24 | |
Secinājumi | 25 | |
Izmantotā literatūra | 26 |
Milti ir pārtikas produkts, kuru iegūst, sasmalcinot graudus. Tie ir svarīgākais graudu pārstrādes produkts. Milti ir maizes, makaronu un miltu konditorejas izstrādājumu pamat izejviela.
Miltus iedala:
Veidos – nosaukums atbilst graudu kultūrai, ko izmanto miltu iegūšanai (rudzu, kviešu milti u.c.);
Tipos – iedala atkarībā no miltu izmantošanas uzdevuma (maizes milti, makaronu milti u.c.);
Šķirās – nosaka miltu atsevišķo sastāvdaļu attiecību (rupji, augstākā labuma, I šķiras, II šķiras u.c.) [1]
Miltu kvalitāte un īpašības ir atkarīgas no pārstrādājamo graudu kvalitātes un īpašībām, kā arī no ražošanas tehnoloģiskā procesa.
Miltu iegūšanas tehnoloģiskais process sastāv no trim galvenajām stadijām:
1.Maļamo graudu partiju sastādīšana;
2.Graudu sagatavošanas malšanai;
3.Graudu sasmalcināšana.…
Miltu ķīmiskais sastāvs, Miltu kvalitātes prasības, Miltu apstrāde,Kvalitātes noteikšana, Izmaluma veidi, Miltu kaitēkļivabole, Miltu parauga noņemšana, Miltu ražošanas firmas un to kvalitātes radītāji.
