Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 1.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 2.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 3.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 4.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 5.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 6.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 7.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 8.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 9.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 10.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 11.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 12.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 13.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 14.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 15.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 16.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 17.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 18.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 19.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 20.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 21.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 22.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 23.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 24.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 25.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 26.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 27.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 28.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 29.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 30.
  • Конспект 'Pārtikas ražošanas tehnoloģiju pamati', 31.
Фрагмент работы

Pārtikas produkti ir cilvēka uzturā izmantojamie lauksaimniecības un rūpniecības ražojumi. Tos iedala:
Uzturlīdzekļi ir produkti, kas nepieciešami cilvēka fizioloģiskajām vajadzībām, dzīvības norisēm organismā. Izšķir:
Augu valsts izcelsmes (augļi, dārzeņi, graudi)
Dzīvnieku valsts izcelsmes (piens, gaļa, zivis)
Sintezētie (vitamīni, raugs, citronskābe)
Baudvielas – tām ir spilgti izteikta spēja ietekmēt cilvēka centrālo nervu sistēmu, kā arī sirds un asinsvadu sistēmu. (alkohols, tabaka, kafija, tēja, kakao, narkotikas)
Garšvielas – tām ir neliela uzturvērtība. Tās vecina apetīti un uzturvielu labāku izmantošanos organismā (sinepes, pipari, vaniļa, muskats)
Palīgmateriāli ir nepieciešami pārtikas uzturlīdzekļu sagatavošanas tehnoloģijā. (želatīns, konservanti, cepamais pulveris)…

Коментарий автора
Atlants