Оценка:
Опубликованно: 30.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 1.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 2.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 3.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 4.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 5.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 6.
  • Презентация 'Biotehnoloģija. Pārtikas produkti', 7.
Фрагмент работы

Biotehnoloģiski iegūta insulīna kristāli
Alus darīšana — viens no senākajiem biotehnoloģijas lietojumiem

Biotehnoloģiju izmantošana
Biotehnoloģijas tiek izmantotas gandrīz katrā dzīves nozarē.
Būtībā biotehnoloģijas ir jebkura tehnoloģija, kura izmanto dzīvas sistēmas (organismus, audus, šūnas), lai ražotu noteiktu produktu vai sasniegtu citu cilvēkam vajadzīgu mērķi.

Pārtikas rūpniecībā baktērijas un raugus izmanto:
dārzeņu skābēšanā;
alus, vīna ražošanā;
siera, kefīra, jogurta un citu piena produktu ražošanā;
citronskābes, aminoskābju un citu pārtikas piedevu ražošanā

Коментарий автора
Atlants