Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2025.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 1.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 2.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 3.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 4.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 5.
  • Конспект 'Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos', 6.
Фрагмент работы

Laboratorijas darbs. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos
Pētāmā problēma:
Kā atšķiras askorbīnskābes daudzums atkarībā no augļa veida citrons vai apelsīns?
Lielumi:
• Neatkarīgais – augļa veids (apelsīns, citrons)
• Atkarīgais – askorbīnskābes daudzums augļu sulā (mg)
• Fiksētie – Augļa sulas tilpums V (mL), I2 koncentrācija (M), indikatora veids – ciete, destilēta ūdens tilpums (100mL).

Piederumi:
• Dejonizēts ūdens – sulas atšķaidīšanai
• Cietes šķīdums – indikators, krāsas maiņas noteikšanai titrēšanas beigās
• Joda (I₂) šķīdums – titrēšanai
• Apelsīna sula – analizējamais šķīdums
• Citrona sula – analizējamais šķīdums

Коментарий автора
Atlants