Veicu pētījumu par askorbīnskābes satura noteikšanu augļos, izmantojot jodometrijas titrēšanas metodi. Askorbīnskābes satura noteikšana augļos
Citrusaugļiem ir liela loma cilvēku uzturā kā bagātīgam askorbīnskābes avotam. Askorbīnskābe C6H8O6
jeb C vitamīns (sk. 1. attēlu) spēj stiprināt cilvēka imunitāti un sekmēt ātrāku atveseļošanos pēc infekciju saslimšanām. Pieaugušam veselam cilvēkam diennaktī ir jāuzņem apmēram 100 mg C vitamīna. Ja jūtams nogurums, spēku izsīkums, saaukstēšanās pazīmes, tad C vitamīna diennakts devu var palielināt līdz 500 mg. Ja askorbīnskābi titrē ar jodu (titrants), tad šādu titrēšanas veidu sauc par tiešo titrēšanu. Savukārt, ja askorbīnskābes šķīdumam pievieno joda šķīdumu pārākumā, ļauj notikt reakcijai ar askorbīnskābi un pēc tam pārākumā esoša, neizreaģējuša joda koncentrāciju nosaka ar precīzas koncentrācijas nātrija tiosulfāta Na2S2O3 šķīdumu, tad šādu titrēšanas veidu sauc par attitrēšanu.