Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.08.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 1.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 2.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 3.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 4.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 5.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 6.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 7.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 8.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 9.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 10.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 11.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 12.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 13.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 14.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 15.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 16.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 17.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 18.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 19.
  • Реферат 'Riska novērtējums stirolam', 20.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vielas vispārīgs raksturojums    5
  Vielas stabilitāte un reakcijas    6
  Kaitīgums    7
  Pirmā medicīniskā palīdzība    8
  Stirola ietekme    8
  Toksikokinētika    8
  Gaisā esošie stirola tvaiki    9
  Vielai nonākot organismā orāli    14
  Ietekme uz reproduktīvo veselību    15
  Cilvēka kanceroganitāte    15
  Dzīvnieku kanceroganitēte    16
  Toksikoloģiskā informācija    17
  Pasākumi neplānotu noplūžu gadījumā    20
  Viela glabāšana un apiešanās    20
  Riska novērtējums    21
  Izmantotā literatūra    22
Фрагмент работы

Stirols ir komerciāli izdevīgs monomērs, kas tiek iegūts no naftas produktiem. Tas tiek izmantots daudzās polistorola produktu ražotnēs (plastmasa maisiņu, vienreizējā lietošanas trauku, konteineru un izolācijas materiālu ražošanā), kā arī dažādos savienojumos ar acrylonitrile (ang.v.) un 1,3, - butadiēnu ( sintētiskā gumijas, lateksa un pastiprinātas izturības plastikas ražošanā).
Viela viegli izgaro, radot patīkamu saldu aromātu. Rošības dēļ stirol bieži vien tik sajaukts ar dažādām vielām, lai radītu asu un nepatīkamu aromātu.
Stirols viegli šķist tikai dažos šķidumos - ūdenī sķidības tam nav. Katru gadu tiek saražots biljoniem mārciņu dažādu vielu, kuru sastāvā ir stirols.
Normālos, ikdienā sastopamos apstākļos, nelielās devās stirols cilvēku organismā var nonākt ieelpojot cigarešu dūmus, ar šo vielu piesārņotu gaisu (galvenokār rūpnīcu apkaimē, kur stirols tiek izmantots kā izejviela), automašīnu izplūdes gāzes garaiņus, saskaroties ar būvniecības materiāliem, kā arī ēdot pārtiku, kas ir bijusi kontaktā ar materiālu, kura izgatavošanā izmantots stirols.
Mazās koncentrācijās stirols ir sastopams arī dabā – augļos, dārzeņos, riekstos, alkoholiskajos dzērienos, kā arī gaļā.…

Коментарий автора
Atlants