-
Globalizācijas ietekme uz Latvijas pārtikas tirgu
Оцененный!
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Jaunās ekonomikas būtiskākie aspekti | 4 |
1.1. | Jaunā ekonomika, tās būtība | 4 |
1.2. | Globalizācija, tās būtība | 7 |
2. | Pārtikas preču importa un eksporta dinamika Latvijā | 14 |
2.1. | Pārtikas preču importa dinamika | 14 |
2.2. | Pārtikas preču eksporta dinamika | 17 |
3. | Globālizētās sabiedrība Latvijā | 20 |
3.1. | Patērētāju rīcība pārtikas preču tirgū | 20 |
3.2. | Globalizētās sabiedrības rīcības cēloņi un risinājumi | 24 |
Secinājumi | 26 | |
Pielikumi | 28 | |
Izmantotā literatūra | 29 | |
Anotācija | 30 | |
Аннотация | 31 | |
Pielikumi | 32 |
Arvien biežāk nākas dzirdēt vārdu globalizācija. Globalizācija ir process, kurš nenovēršami vismaz vienā aspektā skar jebkuru pasaules daļu. Globalizācija ir viens no galvenajiem jaunās ekonomikas virzītājspēkiem. Uztveres un apziņas globalizācija, kultūras globalizācija, tehnoloģiju un izglītības globalizācija un citi globalizācijas veidi skar Latviju, bet Latvijas iestāšanas globālās nozīmes organizācijās, piemēram, Eiropas Savienībā ir strauji sekmējusi globalizācijas procesa ietekmi uz Latviju, ietverot tajā gan ar kultūru, gan izglītību, gan vislielākajā mērā ar ekonomiku saistītās nozares, jo Eiropas Savienība nodrošina brīvu preču un pakalpojumu, kapitāla un darbaspēka plūsmu dalībvalstu ietvaros.
Globalizācija ir visas nozares aptverošs process, kurš ir daudzšķautņains tam ir gan pozitīvās, gan negatīvās iezīmes. Šo darbu autors veido, lai izprastu to, ko valsts gūst no globālās ekonomikas un to, ko zaudē.
Cilvēkus aicina domāt globāli, piedalīties globālo problēmu novēršanā, tādēļ šī ir ļoti aktuāla problēma, jo ir svarīgi zināt, cik lielu un kāda veida iespaidu rada globalizācija.…
Darbā analizēta globalizācijas ietekme uz mūsdienu pasaules iekārtu, apskatīti globalizāciju virzošie spēki. Veikta aptauja un analizēti statistikas dati, lai noskaidrotu globalizācijas ietekmi uz Latvijas pārtikas tirgu, darba nobeigumā piedāvāti risinājumi un izteikti ieteikumi.
