Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Lietišķā etiķete Itālijā', 1.
  • Конспект 'Lietišķā etiķete Itālijā', 2.
  • Конспект 'Lietišķā etiķete Itālijā', 3.
Фрагмент работы

6.Uzvedība pie galda
• Nesāciet ēst, kamēr saimnieks nav pateicis: “Buòn appetito!”
• Kad maltīte ir pabeigta, nazi un dakšiņu liek paralēli pāri šķīvja labajai malai, ar dakšiņas asmeni pavēršot uz leju. Ja jūs noliekat abus piederumus uz šķīvja tik ilgu laika sprīdi, tā ir zīme viesmīlim, ka esat beidzis ēst, un jūsu šķīvi var paņemt. Bet, ja jūs saliekat galda piederumus abās pusēs šķīvim, tas nozīmē, ka neesat to pabeiguši.
• Maizi parasti pasniedz bez sviesta (tāpēc parasti nav sviesta nazīša, bet var būt arī maizes trauciņš: ja tā, tad tas parasti nozīmē, ka tiks pasniegta olīveļļa, lai maizi iemērktu.
• Arī neturot piederumus, rokām jābūt redzamām virs galda. Atbalstiet rokas uz galda ( ne elkoņus).
• Nekad negrieziet salātus. Salieciet to ar nazi un dakšiņu mazā saišķītī, ko ēdot var pieturēt ar dakšiņu.

Коментарий автора
Atlants