Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
  • Реферат 'Stēvija', 1.
  • Реферат 'Stēvija', 2.
  • Реферат 'Stēvija', 3.
  • Реферат 'Stēvija', 4.
  • Реферат 'Stēvija', 5.
  • Реферат 'Stēvija', 6.
  • Реферат 'Stēvija', 7.
  • Реферат 'Stēvija', 8.
  • Реферат 'Stēvija', 9.
  • Реферат 'Stēvija', 10.
  • Реферат 'Stēvija', 11.
  • Реферат 'Stēvija', 12.
  • Реферат 'Stēvija', 13.
  • Реферат 'Stēvija', 14.
  • Реферат 'Stēvija', 15.
  • Реферат 'Stēvija', 16.
  • Реферат 'Stēvija', 17.
  • Реферат 'Stēvija', 18.
  • Реферат 'Stēvija', 19.
  • Реферат 'Stēvija', 20.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats un analīze    4
1.1.  Cukurs un tā mākslīgie aizvietotāji    4
1.2.  Stēvijas raksturojums    4
1.3.  Stēvijas ceļš no sēklas līdz saldinātājam    5
1.4.  Stēvijas pielietojums    5
1.4.1.  Vēsturiska īsziņa    5
1.4.2.  Saldums un garša    6
1.4.3.  Stēvijas pielietojums uzturā    6
1.5.  Stēvijas ietekme uz cilvēka organismu    7
1.5.1.  Stēvijas ārstnieciskas īpašības    7
1.5.2.  Blakusparādības no stēvijas    8
2.  Praktiskā daļa    9
2.1.  Anketēšana    9
2.2.  Produktu apskats, kas satur stēviju un stēvijas ekstraktu    9
  Secinājumi   
  Izmantotie informācijas avoti   
  Pielikums   
Фрагмент работы

1.5.2 Blakusparādības no stēvijas
Neskatoies uz lielo skaitu noderīgas īpašības stevia, ir arī negatīvie aspekti tās piemērošanu, kas ietver tās "dabiskumu" un dažādus efektus uz konkrētiem ķermeņa - blakusparādībām un kontrindikācijām. Bet tas nav kaitējums pats stēvijai, bet dažu ražotāju gala produktam.
Ķīmiskā apstrāde.
Parasti šis aspekts attiecas uz stevia pulvera formu. Lai ekstraktu sviestu no stēvijas lapām augos, tos vispirms žāvē.pēc tam tie iziet procesu ūdens ekstrakciju, un pēc tam, ražotāji parasti izmanto metanolu vai etanolu, lai samazinātu salduma stevia ekstrakta uz tās vēlamo procentiem.Šādas ķīmiskas vielas nav paredzētas diētisko produktu ārstēšanai, jo tām ir toksiska ietekme uz cilvēka ķermeni.[6]
Glikozes līmenis asinīs.
Ir eksperimentāli pierādīts, ka stēvija var samazināt cilvēka asinīs cukura līmeni. Tādējādi cilvēkiem, kam ir cukura diabēts, vajadzētu būt uzmanīgiem, lietojot steviju cukura vietā, un stingri kontrolēt tā līmeni asinīs. [6]
Asinsspiediena izmaiņas.
Cilvēkiem ar hipotensiju( zemu asinsspiedienu), uzmanīgi jālieto arī stevia lietošanas laikā, jo tas var pazemināt asinsspiedienu. Ir regulāri jāpārbauda asinsspiediens, un, ja radikālas pārmaiņas, ir vēlams pārtraukt stēvijas lietošanu.
Citas blakusparādības.
Ir arī gadījumi, kad stevia lietošana izraisa dažas nepatīkamas blakusparādības un alerģiskas reakcijas. Tie ir vēdera uzpūšanās, reibonis, galvassāpes, muskuļu sāpes un nejutīgums. Jāatzīmē, ka visas šīs blakusparādības izzūd īsā laika periodā.

Коментарий автора
Atlants