Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Cietes iegūšana un izmantošana', 1.
Фрагмент работы

Fotosintēzes procesā zaļajosaugos izveidojusies glikoze tālāk pārveidojas cietē. Cietes graudiņu veidā augi sēklās, saknēs, bumbuļos uzkrāj ogļhidrātu rezerves. Tā kā cietes graudiņi ir katram augam īpatnēji, mikroskopā var atšķirt dažādu augu cietes graudiņus.
Arī pēc ārējā izskata var atšķirt kartupeļu miltus no kviešu miltiem, un tos arī ēdienu gatavošanā katru izmanto citādi.
Ciete ir organisma enerģijas avots. To uzņem ar pārtiku (maizi, kartupeļiem u.c.)
Kviešu un citu graudaugu miltus iegūst, graudus samaļot dzirnavās.…

Коментарий автора
Atlants