Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 1.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 2.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 3.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 4.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 5.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 6.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 7.
  • Презентация 'Neaizvietojamās aminoskābes', 8.
Фрагмент работы

No augu produktiem visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes kaut cik vērā ņemamā daudzumā satur soja, kaņepju sēklas, čia sēklas, amarants, griķi un knivoja. Taču nav nepieciešams uzņemt olbaltumus tieši no šiem produktiem — visas neaizvietojamās aminoskābes var iegūt, ēdot dažādus, aminoskābju ziņā savstarpēji papildinošus augu produktus, piemēram, rīsus ar pupām, humosu (zirņu pastēti) ar maizi (vēlams pilngraudu) un dārzeņiem.

InteresantiLizīnam noārdoties baktēriju iedarbībā, dekarboksilācijas procesā veidojas kadaverīns- viena no līķa indēm.
Leicīnu lieto medicīnā aknu slimību un anēmijas ārstēšanai.
Fenilalanīns ietilpst sintētiskās saldvielas - aspartāma- sastāvā.

Коментарий автора
Atlants