Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 1.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 2.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 3.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 4.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 5.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 6.
  • Образец документа 'Piena kvalitātes pārbaude', 7.
Фрагмент работы

Argentometriski
Metode balstās uz piena pārpelnošanas un pelnu bāziskuma noteikšanas ar titrēšanu. 10 g piena ielej tīģelī, kas ir iepriekš noskalots ar HCl un ūdeni un izkarsēts līdz konstantai masai. Tīģeli ar paraugu ieliek ūdens vannā un ietvaicē līdz sausam atlikumam, karsējot pārogļo uz plītiņas un pēc tam mufeļkrāsnī pārpelnot (500±50 0C) līdz baltiem pelniem. Baltos pelnus porcelāna bļodiņā šķīdina 10 mL HCl (0,1 mol/L), tad šķīdumu kvantitatīvi pārnes 150 mL koniskajā kolbā (pieliekot divas reizes 25 mL vārītā ūdens). Kolbas saturu karsē līdz viršanai un vāra 1 minūti.
Šķīdumu atdzesē, pieliek 2-3 pilienus fenolftaleīna un 3-5 pilienus neitralizēta piesātināta kalcija hlorīda. Pēc tam šķīdumu titrē ar nātrija hidroksīda (0,1M) šķīdumu līdz paradās rozs krāsojums [7].

Коментарий автора
Atlants