-
Mikrobioloģijas attīstība 19.gs beigās un 20.gs sākumā
Nr. | Название главы | Стр. |
Satura radītājs: | 2 | |
Ievads | 3 | |
1. | Avotu un literatūras apskats | 5 |
2. | Mikrobioloģija kā zinātne | 7 |
2.1. | Mikroorganismi | 7 |
2.2. | Mikrobioloģijas definīcija, priekšmets un uzdevumi | 8 |
3. | Mikrobioloģijas attīstība līdz 20.gs. 50.gadiem | 10 |
3.1. | Mikrobioloģijas attīstības pirmsākumu vēsturiskais fons | 10 |
3.2. | Mikroorganismu atklāšana | 11 |
3.3. | Mikrobioloģijas attīstības galvenie posmi | 13 |
3.3.1. | Heiristiskais periods | 13 |
3.3.2. | Morfoloģiskais periods | 13 |
3.3.3. | Fizioloģiskais periods | 14 |
3.3.4. | Imunoloģiskais periods | 16 |
4. | Nobeigums | 18 |
Literatūras saraksts | 19 |
Daudzus gadus tūkstošus cilvēki dzīvoja kopā ar neapbruņotu aci neredzamiem radījumiem, izmantoja to dzīvības produktus, piemēram, pienskābes produktus, alkoholu un raudzēšanas produktus. Cilvēku polulācija arī cieta no šīm dzīvības formām, kad tās bija kādas slimības izplatītājas. Protams, cilvēki saprata, ka fermentācija, pūšana un infekcijas slimības ir neredzamu radījumu ietekmes rezultāts. Tātad Hipokrāts (460.-370. p.m.ē.) pirmais pieņēma, ka infekcijas slimības izraisa šīs neredzamās radības, savukārt itāļu ārsts un astronoms G. Frakastro (1478.-1553.gads) nonāca pie secinājuma, ka vispārējas slimības tiek pārnestas no cilvēka uz cilvēku ar mazākām dzīvām būtnēm, taču viņš to nevarēja pierādīt.…
Referāts vēsturē "Mikrobioloģijas attīstība 19.gs beigās un 20.gs sākumā" par tehnoloģiju attīstību mikrobioloģijā 19.-20.gs..