-
Putnu gaļas ražošana un tirgus Latvijā
Реферат28 Сельское хозяйство, лесное хозяйство, Питание, кулинария, Бизнес
Nr. | Название главы | Стр. |
SAĪSINĀJUMI | 3 | |
IEVADS | 4 | |
1. | PUTNU GAĻAS RAŽOŠANAS NOZARES RAKSTUROJUMS | 5 |
1.1. | Putnkopības vēsture | 5 |
1.2. | Putnu gaļas ražošanas apjomi | 7 |
1.3. | Putnu gaļas ražošanas un tirgus SVID analīze | 8 |
2. | PUTNU GAĻAS RAŽOŠANU REGLAMENTĒJOŠĀ LIKUMDOŠANA, PIEEJAMAIS FINANSIĀLAIS ATBALSTS UN IESAISTĪTĀS INSTITŪCIJAS | 10 |
2.1. | Putnu gaļas ražošanu reglamentējošā likumdošana | 10 |
2.2. | Finansiālais atbalsts | 12 |
2.3. | Iesaistītās institūcijas | 14 |
3. | PUTNU GAĻAS TIRGUS LATVIJĀ | 15 |
3.1. | Putnu gaļas ražošana un patēriņš | 15 |
3.2. | Mājputnu gaļas ārējā tirdzniecība | 17 |
3.3. | Putnu gaļas cenas | 18 |
3.4. | SIA „Lielzeltiņi” | 21 |
3.5. | AS „Putnu fabrika Ķekava” | 23 |
4. | PROBLĒMAS PUTNU GAĻAS RAŽOŠANĀ | 25 |
4.1. | Putnu gaļas sadārdzināšanās | 25 |
4.2. | Augstais mazumtirdzniecības uzcenojums | 27 |
SECINĀJUMI | 29 | |
PRIEKŠLIKUMI | 30 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 31 |
Mana kursa darba tēma ir „Putnu gaļas ražošana un tirgus Latvijā” kā problēmu izvirzot pieaugošo produkta cenu.
Kursa darba pētījuma objekts – putnkopība.
Pētījuma priekšmets – putnu gaļas ražošana un tirdzniecība.
Darba mērķis ir izpētīt putnu gaļas ražošanu Latvijā un tās tirdzniecību.
Lai sasniegtu darba mērķi tika izvirzīti šādi uzdevumi:
1. Iepazīties ar putnkopības nozares attīstību un izpētīt putnu gaļas ražošanas apjomus Latvijā.
2. Raksturot putnu gaļas ražošanas un tirdzniecības tiesisko regulējumu, finansiālā atbalsta iegūšanas iespējas un uzraugošās institūcijas.
3. Izpētīt putnu gaļas tirgu Latvijā.
4. Raksturot galveno problēmu saistībā ar putnu gaļas ražošanu – pieaugošo produkta cenu.
Izstrādājot kursa darbu izmantoju monogrāfiski aprakstošo, indukcijas un dedukcijas metodi, statistisko un SVID analīzi, tabulu un grafisko attēlu metodi, analīzes un sintēzes metodi.…
Daudzviet ir dzirdēts, ka latvietis sevi pieskaita pie gaļēdāju tautas, jo gaļa ir mūsu organismam tik nozīmīgais olbaltumvielu avots. Latvijā vislielākajos apjomos tiek ražota cūkgaļa, bet nozīmīgu vietu ieņem arī putnu gaļas ražošana, kuras ražošanas apjomiem ar katru gadu ir tendence palielināties. To kāda veida gaļu mēs izvēlamies, lielākoties nosaka uztura pieejamība, tradīcijas, „maciņa biezums” un arī izglītības līmenis, tieši tāpēc, pateicoties informācijas pieejamībai un diemžēl samazinoties cilvēku maksātspējai, pieaug mājputnu gaļas patēriņš, jo tā ir zemāku izmaksu proteīna avots.
