-
Tehnoloģisko iekārtu izmantošanas nosacījumi ēdināšanas uzņēmumos
Nr. | Название главы | Стр. |
IEVADS | 3 | |
1. | Iekārtas produktu sagatavošanai | 4 |
1.1. | Dārzeņu griezējs | 5 |
1.2. | Kartupeļu mizotājs | 5 |
1.3. | Gaļas malējs | 6 |
1.4. | Putotājs | 6 |
1.5. | Gastronomijas produktu griezējs | 7 |
1.6. | Svari | 7 |
2. | Ēdiena cepšanas, fritēšanas, sildīšanas iekārtas | 7 |
2.1. | Gāzes plīts | 7 |
2.2. | Tehniskā dokumentācija | 8 |
2.3. | Fritēšanas iekārta | 8 |
2.4. | Konvekcijas krāsns | 9 |
2.5. | Mikroviļņu krāsns | 9 |
2.6. | Marmīti | 9 |
3. | Ēdiena uzglabāšanas iekārtas | 10 |
3.1. | Ledusskapis | 10 |
3.2. | Saldētava | 11 |
3.3. | Aukstuma kamera | 11 |
3.4. | Dzesējamais darba galds | 11 |
4. | Trauku uzglabāšanas iekārtas | 12 |
SECINĀJUMI | 13 |
SECINĀJUMI
Modernizējoties virtuves kulinārijai, biežāk palielinās iekārtu izmantošanas skaits. Izmantošanas iespējas iekārtām ir daudzas un dažādas, bet ne visi ņem to vērā. Jaunās ražotās iekārtas ne tikai iet uz pilnīgu drošības nodrošināšanu, bet arī uz dažādām ērtībām, ātrumu un ergo efektivitāti.
Svarīgi ir pārrunāt ar personālu, iekārtu izmantošanas nosacījumus un iekšējo telpu noteikumus. Tas uzlabos darba kvalitāti, drošību un personāla pieredzi. Parasti uzņēmumos tas tiek darīts laikus, pirms sezonas. Nākot jauniem darbiniekiem, parādās informācijas un pieredzes trūkums. Lai risinātu šādu problēmu ir nepieciešamas praktiskas apmācības kur pie katras iekārtas instrukcijas būtu nepieciešams darbinieka paraksts. Ja pie iekārtas nav attiecīgais paraksts, darbinieks nedrīkst ar šo iekārtu strādāt, jo pastāv risks savainoties vai pat apdraudēt citus. Šādas mācības ne tikai uzlabotu kvalitāti, bet arī darbinieku pieredzi ilgtermiņā.
…
Iekārtu daudzums ir atkarīgs no ēdināšanas uzņēmuma veida un pakalpojumu klāsta. Jaunu iekārtu iegāde ir pārmērīgi dārga, tāpēc jauna biznesa uzsākšanai priekšroka tiek dota jau lietotām iekārtām un iespējai īrēt tās. Mūsdienās aizvien vairāk tiek domātas iekārtas, kas apvieno ērtību, ātrumu un ir maz patēriņš. Daudzveidīgās iekārtas, kuras izmanto pārtikas produktu apstrādei un uzglabāšanai, ir neatņemama sastāvdaļa virtuvē un sadzīvē. To mērķis kā jeb kurai iekārtai vai mašīnai ir atvieglot cilvēku darbu, ietaupot laiku. Iekārtas produktu sagatavošanai; Dārzeņu griezējs; Kartupeļu mizotājs; Gaļas malējs ; Putotājs; Gastronomijas produktu griezējs; Svari; Ēdiena cepšanas, fritēšanas, sildīšanas iekārtas; Gāzes plīts; Tehniskā dokumentācija; Fritēšanas iekārta; Konvekcijas krāsns Mikroviļņu krāsns ; Marmīti; Ēdiena uzglabāšanas iekārtas; Ledusskapis; Saldētava; Aukstuma kamera; Dzesējamais darba galds; Trauku uzglabāšanas iekārtas.
Atsevišķas atsauces nekvalitatīvas.
