Оценка:
Опубликованно: 23.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
  • Конспект 'Prečzinība', 1.
  • Конспект 'Prečzinība', 2.
  • Конспект 'Prečzinība', 3.
  • Конспект 'Prečzinība', 4.
  • Конспект 'Prečzinība', 5.
  • Конспект 'Prečzinība', 6.
  • Конспект 'Prečzinība', 7.
  • Конспект 'Prečzinība', 8.
Фрагмент работы

1.uzdevums

Auzu putraimi
1.Prečzinības klasifikācija.
Graudi un to pārstrādes produkti.
2.Īpašības, uzturvērtība.
Auzu putraimi ir dažādi- veseli no čaulas izlobīti graudi, sasmalcināti izlobīti graudi vai arī sapresēti graudi- pārslas.
Visi auzu putraimi bagāti taukvielām (6-7%) un tajos daudz olbaltumvielu (14-16%). Tā kā auzu graudiem, pārstrādājot tos putraimos, netiek nolobīta ārējā kārta, tad tajos ir saglabājušies visi graudā esošie vitamīni.
Auzu putraimi ātri izvārās mīksti.
Uzglabāšanas ilgums 7-8 mēneši.
3.Izmaiņas pārstrādes laikā un uzglābšanas laikā.
Putraimus nedrīkst glabāt vienā noliktavā ar graudiem, jo tad tie ātri bojājas.
Slikta ventilācija un augsts relatīvais mitrums veicina putraimu pelēšanu. Labākā temperatūra putraimu uzglabāšanai ir no -15 līdz +5 C. Relatīvais mitrums nedrīkst pārsniegt 80%.
Jāatzīmē, ka pārstrādājot graudus putraimos, to uzturvērtība salīdzinājumā ar graudiem palielinās, jo graudus atbrīvo no nelietojamām daļām un daļēji vai pilnīgi no sēklu vai augļu apvalkiem.…

Коментарий автора
Atlants