Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 1.
  • Конспект 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 2.
  • Конспект 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 3.
  • Конспект 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 4.
  • Конспект 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 5.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Salāti “Rīts” tehnoloģiskā karte    4
Фрагмент работы

Veselīga uztura trīs priekšnoteikumi ir:
 kvalitatīva un nekaitīga pārtika;
 pilnvērtīgs uzturs;
 pārtikas, kura balstīta uz vietējo lauksaimniecību, pieejamība katram iedzīvotājam.
Latvijas iedzīvotāju veselības rādītāji ir vieni no sliktākajiem Eiropā.
Latvijas iedzīvotāju ikdienas uzturā ir dzelzs, selēna, kalcija, cinka, fluora un A, C, E vitamīnu un folskābes deficīts. Latvijā pastāv arī joda deficīts, kuru apliecina UNICEF un LPC 2000. gadā veiktā pētījuma dati.
Lai panāktu tālāku veselības uzlabošanu, dzelzs, A vitamīna un joda deficīta novēršana izvirzīta par vienu no galvenajiem mērķiem dažādu valstu veselības programmās. Arī citu mikrouzturvielu, piemēram, cinka, folskābes un, iespējams, arī B12 vitamīna deficīta, novēršanai tuvākajā laikā jākļūst par veselības programmu neatņemamu sastāvdaļu. …

Коментарий автора
Atlants