Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 1.
  • Конспект 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 2.
  • Конспект 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 3.
  • Конспект 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 4.
Фрагмент работы

Siera gatavošanas tehnoloģija ir līdzīga visā pasaulē, un tai ir vairāki posmi. Pirmajā posmā piens sadalās biezpiena pārslās un sūkalās. Piens tiek sarecināts divējādi - ar pienskābes baktērijām vai pievienojot no teļa kuņģa iegūtos fermentus. Tad biezpiena masa tiek notecināta sietā vai audumā.
Kādreiz biezpiena masu notecināja grozā, tāpēc, tulkojumā no daudzām valodām vārds siers nozīmē grozs.…

Коментарий автора
Atlants