Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
  • Конспект 'Laistāmā ūdens skābuma ietekme uz redīsu dīgšanu', 1.
  • Конспект 'Laistāmā ūdens skābuma ietekme uz redīsu dīgšanu', 2.
  • Конспект 'Laistāmā ūdens skābuma ietekme uz redīsu dīgšanu', 3.
  • Конспект 'Laistāmā ūdens skābuma ietekme uz redīsu dīgšanu', 4.
Фрагмент работы

. Eksperimenta izvērtēšana
Manuprāt, lielākais eksperimenta trūkums bija īsais laika periods, kurā tas tika veikts, kā arī tas, ka nebija iespējas noteik precīzu laistāmā ūdens pH. Jāņem vērā arī mērinstrumenta (lineāla) kļūda –
± 0,1 cm, kas kopumā ievērojami varēja ietekmēt rezultātu, jo sārmainā un neitrālā vidē iegūtie rezultāti ir ļoti līdzīgi un kļūdas ietvaros sakrīt.
Lai uzlabotu eksperimentu, es ieteiktu to veikt ar vairāk sēklām un ilgāku laika posmu, tādējādi veicot vairāk mērījumu un iegūstot precīzākus rezultātus, un, sagatavojot laistāmo šķīdumu, izmantot indikatorpapīru, lai noskaidrotu tā pH.

9. Secinājumi
Manis izvirzītā hipotezē apstiprinājās – dīgsta garums būs vislielākais, ja kopš iesēšanas dīgstu laistīs ar sārmainu ūdeni. To apstiprina tabulās apkopotie dati un izveidotais grafiks.

Коментарий автора
Atlants