-
Kvalifikācijas prakses atskaite miltu konditorejas izstrādājumu gatavošanā
Nr. | Название главы | Стр. |
2. | Ievads | 3 |
3. | Rauga mīkla, izejvielas, gatavošana | 4 |
3.1. | Rauga mīklas gatavošanas tehnoloģiskā procesa shēma | 6 |
3.2. | Rauga mīklas izstrādājumi, to apstrāde, cepšana un mīklas trūkumu novēršana | 7 |
4. | Kārtainā rauga mīkla, izejvielas un gatavošana | 11 |
4.1. | Kārtainās rauga mīklas gatavošanas tehnoloģiskā procesa shēma | 12 |
4.2. | Kārtainās rauga mīklas izstrādājumi, to apstrāde, cepšana un mīklas trūkumu novēršana | 13 |
5. | Plaucētā mīkla, izejvielas, gatavošana | 15 |
5.1. | Plaucētās mīklas tehnoloģiskā shēma | 16 |
5.2. | Plaucētās mīklas izstrādājumi, to apstrāde, cepšana un mīklas trūkumu rašanās cēloņi | 17 |
6. | Kārtainā bezrauga mīkla, izejvielas un gatavošana | 18 |
6.1. | Kārtainās bezrauga mīklas tehnoloģiskā shēma | 21 |
6.2. | Kārtainās bezrauga mīklas izstrādājumu trūkumi un to cēloņi | 22 |
7. | Smilšu mīkla, tās tehnoloģiskais process | 23 |
7.1. | Smilšu mīklas izstrādājumi, trūkumi un to cēloņi | 25 |
8. | zmantotā literatūra | 29 |
Mana prakses vieta ir uzņēmums SIA RIMI LATVIA veikals “ TALSI 2 “ , kas atrodas Talsos, Dundagas ielā 18.
Veikalā strādā 42 darbinieki. Darbinieki uz darbu ierodas katrs pēc sava grafika.
Cepēju darbs sākas 7.00 no rīta un beidzas 20.00. Veikalā ir preču noliktava, kurā glabājas atvestās preces, dzērienu noliktava, piena skapis, kurā noteiktā temperatūrā glabājas piena produkti. Arī saimniecības precēm ir atsevišķa telpa to uzglabāšanai.
Veikalā “ TALSI 2 “ ir trīs saldētavas: gaļas saldētava, kas paredzēta gaļas izstrādājumu uzglabāšanai svaigā veidā. Otra saldētava domāta žāvējumu uzglabāšanai. Trešajā glabājas zivju produkti. Atsevišķā telpā atrodas datori, ar kuriem tiek kontrolēta preču aprite veikalā. Apsardzes telpā tiek kontrolēti veikala novērošanas kameru filmētie kadri.
Veikala tirdzniecības telpā ir nodalījums konditorejas izstrādājumu cepšanai. Cepšanai tiek izmantota metos krāsns. Izstrādājumus raudzē metos raudzējamā kamerā, bet mīklu – uz siltas virsmas.
Uzņēmumā cep dažāda veida izstrādājumus: kruasānus,
Vīnes maizītes,
tējas maizītes,
maizītes “ Artūrs “,
maizītes “ Taurenītis “,
maizītes “ Lauma “,
buljona pīrādziņus, u.c.
Saražoto produkciju realizē turpat uz vietas, vienas dienas laikā.
Vienas dienas laikā tiek realizēts:
maizītes “ Taurenītis “ – 60 gab.,
maizītes “ Artūrs “ – 20 gab.,
buljona pīrādziņi – 45 gab.,
maizītes “ Lauma “ – 50 gab.…
darbā detalizēti apskatīta daudzu mīklas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģiskie procesi, norādīts, kā izvairīties no dažādām kļūdām un doti vienkārši padomi, kā labot radušās kļūmes. darbs ir interesants ne tikai tiem, kas mācās vai jau strādā šajā nozarē, bet arī jebkuram interesentam vai mājsaimniecei, kam patīk darboties virtuvē, gatavot.
