-
Biznesa plāns restorānam SIA "Variety of Food"
Nr. | Название главы | Стр. |
KOPSAVILKUMS | 3 | |
1. | UZŅĒMUMA VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS | 4 |
1.1. | Pamatinformācija par uzņēmumu | 4 |
1.2. | Misija un mērķi | 4 |
1.3. | Uzņēmuma plāni | 5 |
2. | PAKALPOJUMA APRAKSTS | 6 |
2.1. | Piedāvājuma sortiments | 6 |
2.2. | Piedāvāto pakalpojumu cenas | 6 |
3. | UZŅĒMUMA VADĪBA UN PERSONĀLS | 7 |
4. | TIRGUS ANALĪZE | 8 |
4.1. | Mērķa tirgus un tirgus daļa | 8 |
4.2. | Konkurenti | 8 |
4.3. | Tirgus stratēģija | 9 |
4.4. | SVID analīze | 9 |
5. | FINANŠU APRĒĶINI | 10 |
5.1. | Izdevumu aprēķini pirmajam darbības gadam | 10 |
5.2. | Ienākumu aprēķini pirmajam darbības gadam | 13 |
5.3. | Naudas plūsma | 14 |
6. | MĀRKETINGA ANALĪZE | 15 |
6.1. | Uzņēmuma cenu politika | 15 |
6.2. | Pakalpojuma veicināšanas pasākumi | 15 |
SECINĀJUMI | 16 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 17 |
SECINĀJUMI
1. Tika izstrādāts Biznesa plāns restorānam Vecrīgā.
2. Uzņēmuma darbības uzsākšanai nepieciešams kredīts EUR 70 000,00 apmērā uz 5 gadiem.
3. Restorāna telpas ar kopējo platību 220m2 tiks īrētas.
4. Sagatavošanās darbi aizņems 4 mēnešus.
5. Restorāna misija ir apmierināt jebkura cilvēka vajadzības, izvēloties ēdienu no mūsu piedāvātās ēdienkartes un izbaudīt brīvdienu vakarus patīkamā gaisotnē.
6. Restorāna mērķis ir 5 - 10 gadu laikā iegūt pieredzi un attīstību tādā līmenī, lai varētu uzsākt veidot „restorānu ķēdi”.
7. Uzņēmuma plāns – iegūt pieredzi, klientus un pēc gada paplašināt telpas.
8. Pēc pieciem gadiem atvērt vēl vienu restorānu kādā no Latvijas pilsētām.
9. Ikdienas piedāvājuma ēdienkartē būs 4 tautu ēdieni – latviešu, uzbeku, krievu un japāņu.
10. Cenas paredzētas klientiem ar vidējiem ienākumiem.
11. Pirmā darba gadā uzņēmumā būs nodarbināti 11 darbinieki.
12. Galvenie konkurenti - Gan Bei, Čilli Pica, Vairāk saules.
13. Gada izdevumi algām, administratīvie izdevumi, iekārtu un inventāra iegādei, remonta darbiem un reklāmai sastāda EUR 469 670,89.
…
Biznesa plāna izstrādes mērķis ir atvērt restorānu Vecrīgā, lai piedāvātu klientiem ēdināšanas pakalpojumus un atpūtas iespējas par pieņemamām cenām. Lai sasniegtu mērķi, tiks dibināta sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) „Variety Of Food”. Dibinātājs būs fiziska persona, Kevins Migals. Darbības uzsākšanai būs nepieciešams kredīts EUR 70 000,00 apmērā. Sagatavošanās darbiem no kredīta saņemšanas līdz restorāna atvēršanai nepieciešami 4 mēneši. Uzņēmējdarbības veiksmes garants būs atšķirīgais, bet pievilcīgais piedāvājums. Bez ikdienas pusdienu piedāvājumiem, paredzēts Vecrīgā nodrošināt vakara atpūtu draugu kompānijai vai ģimenei, baudot „dzīvo mūziku”. Nākotnē paredzēts jauns piedāvājums - bērnu pieskatīšana, kamēr pieaugušie izbauda vakaru.
Pielikumu nav.