Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 4 | |
1. | Viesmīlības nozare | 6 |
1.1. | Viesnīca | 6 |
1.2. | Darba organizācija viesnīcā | 8 |
1.3. | Dažāda lieluma viesnīcas Rīgā | 9 |
2. | Viesu uzņemšanas dienests | 10 |
2.2. | Darba organizācija viesu uzņemšanas dienestā | 13 |
2.3. | Viesu uzņemšanas dienesta darba grafiks | 14 |
2.4. | Viesu uzņemšanas dienesta fiziskā vide | 14 |
3. | Personāls | 16 |
3.1. | Personāla serviss | 17 |
3.2. | Personāla vadība | 19 |
4. | Pētījums par viesu uzņemšanas dienesta darba organizāciju dažāda lieluma viesnīcās Rīgā | 21 |
4.1. | Interviju ar Ancāni K., Smeili I. un Grīnfeldi I. analīze | 21 |
4.1.1. | Viesu uzņemšanas dienesta darbinieki | 22 |
4.1.2. | Viesu uzņemšanas dienesta darba laiks | 23 |
4.1.3. | Viesu uzņemšanas dienesta vadība | 24 |
Secinājumi | 26 | |
Izmantotā literatūra | 27 | |
Pielikums | 28 |
Secinājumi
Apkopojot pieejamos literatūras un interneta informācijas avotus, autore secina:
• dažāda lieluma viesnīcās ir atšķirīga organizatoriskā struktūra, kas atkarīga no darba vietu skaita un to regulā uzņēmuma vadītājs;
• viesu uzņemšanas dienests ir redzamais viesnīcas dienests, un ir tiešā saskarsmē ar viesiem;
• viesu uzņemšanas dienesta darba organizācija atkarīga no viesnīcas lieluma un tāpat arī dienesta darbinieku pienākumi;
• personāls ir visi viesmīlības uzņēmuma kvalificētie darbinieki, kuru vadīšana ir sarežģīta, jo pakalpojumu nozarē preces kvalitāti nosaka viesa subjektīvas izjūtas.
Veicot pētījumu par viesu uzņemšanas dienesta darba organizāciju dažāda lieluma viesnīcās Rīgā, autore secina:
• mazā viesnīcā nav viesu uzņemšanas dienesta vadītāja amata, dienests atrodas viesnīcas izpilddirektores pārraudzībā, pretēja tendence vērojama vidēja lieluma un lielā viesnīcā;
• viesu uzņemšanas dienesta darbinieku skaists krasi atšķiras dažāda lieluma viesnīcās, lielā viesnīcā ir vairāk amatu nekā mazā viesnīcā;
• neatkarīgi no viesnīcas lieluma darbinieku atlase kritēriji ir vienoti, tāpat kā to apmācība;
• mazā viesnīcā dienestu vadība ir sarežģītāka, jo vairāki amati ir apvienoti, kas padara vadītāja darbu daudzpusīgāku un grūtāku;
• personāla saliedētība ir labākā darba motivācija;
• atšķirība starp viesu uzņemšanas dienesta darbu dažāda lieluma viesnīcās ir savstarpējā komunikācijā, taču personāla servisa jomā atšķirību nav un nedrīkst būt.
Autores priekšlikumi darba tālākai izmantošanai:
• informācijas avots ( darbs var tikt izmantots kā informācijas avots Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma augstsk. fakultātes studentiem, kā arī informācijas avots darbā aplūkotajām viesnīcām, lai uzlabotu viesu uzņemšanas dienesta darba organizāciju).
Darbs var tikt turpināts:
• pētot viesnīcu klientu viedokli par viesu uzņemšanas darbību dažāda lieluma viesnīcās Rīgā.
…
