Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:100094
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai arī Zviedrijā veidoto filmu skaits manāmi nesamazinājās, uz zviedru kinoekrāniem sāka parādīties arvien vairāk un vairāk Holivudā uzņemtas filmas. Lai arī vairāki talanti joprojam turpinaja izpausties, tomēr Gustava Molandera 1936. gadā uzņemtā filma „Intermezzo” ar tādam zviedru kinozvaigznēm, kā Gosta Ekmans un Ingrīda Bergmana, tā ari nesasniedz cerēto slavu. Lai gan Zviedrijas tirgus, šajā pirmajā skaņu kino dekādē joprojām tika gana labi piepildīts, Zviedrijas starptautiskā reputācija ļoti strauji kritās, liekot pašai zviedru kino industrijai sākt meklet atbildes uz so mistēriju. Šī situācija sasniedza tik kritiskus apmērus, ka kino nozarē strādājošie sāka rīkot protesta sanāksmes, lai Stokholmas koncertzālē sanāktu un varētu izteikt sūdzības par mākslinieciskajiem standartiem, kas pēdējo pāris gadu laika bija strauji kritušies zviedru kino pasaulē.
Savos ziedu laikos, divdesmitā gadsimta divdesmito gadu sākumā, „Svensk Filmindustri” ļoti aktīvi piesaistīja arī ārzemju talantus. Tieši tā arī tapa, tobrīd nevienam nezināmā dāņu režisora, Karla Teodora Dreija režisētā filma „Prästänkan”(1920. gads), kurā bez režisora personīga un atpazīstamā rokraksta bija jūtamas arī zviedru mēmā kino skolas vēsmas. Nākamajā gadā, kino studija „Svensk Filmindustri” parakstīja līgumu ar vēl vienu dānu izcelsmes režisoru – Bendžaminu Kristensenu, lai tas izveidotu ko vel nebijušu. Un tā tapa radīt filma „Häxan” (1922. gads), kas pēc satura šķita dīvainu dramatizējumu, informatīvu „lekciju” kā arī labā un ļaunā konceptu savstarpējs mistrojums, kas joprojām tiek atzinīgi novērtēts kino aprindās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация