Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:122164
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Valstiskās neatkarības atgūšana    4
  Parlamentārās demokrātijas atjaunošana Latvijā    8p
  Sociālekonomiskā situācija Latvijā 90. gados    11
  Parlamentārās demokrātijas nostiprināšana un politiskā attīstība Latvijā pēc 1993. gada    14
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Par Padomju Savienības sabrukuma sākumu var uzskatīt to brīdi, kad 1985. gadā PSRS vadībā nokļuva M. Gorbačovs, kurš visai pasaulei paziņoja par „pārbūves” politikas uzsākšanu. Mēģinājumi uzlabot padomu ekonomijas stāvokli un attiecības ar Rietumiem, kā arī kompartijas kritika ļāva apspiestajām tautām uzsākt cīņu par savu brīvību. Latvijā sākās cīņa par padomju iekārtas likvidēšanu un neatkarības atjaunošanu. Sasinājās cīņa starp Latvijas neatkarības piekritējiem un Padomju impērijas atbalstītajiem. Sašķēlās arī Latvijas komunistiskā partija. Gada nogalē notikušajās pašvaldību vēlēšanās lielākajā daļu pašvaldību uzvarēja Latvijas Tautas frontes atbalstītie deputātu kandidāti. Sevišķi asa politiskā cīņa izvērsās pirms LPSR Augstākās Padomes vēlēšanām 1990. gada 18. martā. Paralēli cīņai par iekļūšanu Augstākajā Padomē Latvijā notika arī Latvijas pilsoņu reģistrācija. Tika sasaukts arī Pilsoņu kongress. Pēc vēlēšanām kļuva skaidrs, ka Latvijas Tautas frontes un Latvijas nacionālās neatkarības kustības deputātu kandidāti ir ieguvuši vairākumu Augstākajā Padomē.
PSRS stingrā režīma piekritēji negrasījās pieļaut Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu. To centās panākt ar Darbaļaužu internacionālās frontes (Interfronte) izveidošanu, kurā apvienojās daļa no tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atbalstīja PSRS komunistisko režīmu. Interfrontes darbību stimulēja un virzīja (faktiski arī vadīja) vienotās PSRS lielvalsts piekritēji Latvijas Komunistiskajā partijā, PSRS militāro struktūru vadītāji un drošības dienesti.. Interfronte tiem bija vajadzīga kā pretspars LTF, jo tāda tipa politiskajiem režīmiem, kāds bija PSRS (iekļaujošajām hegemonijām), patstāvīgi nepieciešama nemitīga masu atbalsta demnostrēšana. Arī Interfronte organizēja masu mītiņus, kas bija naidīgi Latvijas suveneritātes centieniem. Tie tomēr nebija tik daudzskaitlīgi un iespaidīgi kā LTF masu pasākumi, jo Interfronti atbalstīja mazākā Latvijas iedzīvotāju daļa.
Visu 1990. gadu Latvija mēģināja veikt pārrunas ar M. Gorbačovu un PSRS valdību, iesaistot savus deputātus PSRS Augstākajā Padomē. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1138490
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация