Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:125546
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.09.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  POLICIJAS DARBINIEKA TIESĪBAS   
1.1.  Policijas un policijas darbinieka jēdziens   
1.2.  Policijas darbinieka tiesības   
1.2.1.  Policijas darbinieka tiesības lietot fizisku spēku, speciālos līdzekļus, speciālos transportlīdzekļus, izmantot dienesta suņus un zirgus un ievietot aizturētās personas pagaidu turēšanas vietās   
  NOBEIGUMS   
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Lai policijas darbinieki varētu pildīt noteiktos pienākumus viņu kompetenču ievaros likumdevējs ir noteicis policijas darbiniekiem diezgan plašu tiesību loku. Šīs tiesības iedalās vispārējās tiesībās un īpašās tiesībās.
Darba izstrādes gaitā autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Īpašas tiesības ir ārkārtas tiesības noteiktās situācijās, piemēram, tiesības izmantot speciālos līdzekļus. Šīs tiesības prasa lielāku atbildību, jo pārkāpjot normatīvajos aktos noteiktas robezas iestājās kriminālatbildība.
2. Speciālie līdzekļi ir ķīmiskas vielas, priekšmeti vai mehānismi, kas paredzēti pašaizsardzībai vai sabiedriskās kārtības garantēšanai, bet nav ieroči.
3. Speciālo līdzekļu veidus un lietošanas kārtību nosaka Ministru kabinets. Noteikumos par speciālo līdzekļu veidiem un to lietošanas kārtību ir noteikti 23 speciālo līdzekļu veidi, kurus atļauts lietot policijas darbiniekiem, kā arī to pielietošanas kārtība. Tā kā Likumā izpratnē policijas sastavā ietilpst Valsts policija, Drošības policija, pašvaldību policijas iestādes un ostas policija, kurām ir dažādās kompetencēs, tad arī speciālo līdzekļu pielietošana tām ir noteikta dažādi.
4. Normatīvie akti nosaka kādos gadījumos un kādus speciālos līdzekļus policijas darbinieki drīkst izmantot. Ne par visu speciālo līdzekļu izmantošanu policijas darbinieks drīkst lēmumu piemt patstāvīgi, ir noteikti gadījumi, kad lēmumu drīkst pieņemt tikai attiecīgās iestādes vadītājs.
5. Obligāts priekšnosacījums speciāla līdzekļa lietošanai ir personas mutiskais brīdinājums par lietošanu. Bez brīdinājuma speciālo līdzekli var lietot gadījumos, ja vilcināšanās to lietot rada tiešus draudus personas dzīvībai vai veselībai vai var izraisīt citas smagas sekas, vai ja šāds brīdinājums konkrētajā situācijā nav iespējams.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация