Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:137942
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Pilsētvides ainava un tās raksturīgākās iezīmes    6
2.  Pilsētvides ainavas kvalitātes novērtēšana    7
2.1.  Ainavu vērtējums IVN procesā    9
2.2.  Ainavu inventarizācija un novērtējums    9
2.3.  Ainavu estētiskais novērtējums    10
2.4.  Ainavu ekoloģiskais novērtējums    13
3.  Vispārīgas ziņas par Rēzekni un Ziemeļu rajonu    17
4.  Novērtēšanas metodika    18
5.  Rezultāti un to analīze    19
6.  Degradētās teritorijas    22
  Secinājumi un rekomendācijas    23
  Literatūra    24
  Pielikums    25
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN REKOMNDĀCIJAS
1. Ainava ir viens no svarīgākajiem jebkuru teritoriju raksturojošajiem elementiem, kurš atspoguļo ilgstoša attīstības procesa rezultātu telpā dotajā laika momentā. Tādējādi var apgalvot, ka ainava ir sabiedrības darbības noturīgs atspoguļojums ārējā fiziskajā vidē.
2. Pilsētvides ainava ir nozīmīga kultūrainavas sastāvdaļa, kurai ir būtiska nozīme vietas tēla veidošanā un identitātes nostiprināšanā, tā var kļūt arī par ekonomisko attīstību stimulējošu faktoru. Ainavas kā nozīmīgas kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļas saglabāšana un aizsardzība veicina arī rakstura un identitātes saglabāšanu, kā arī nodrošina pilsētas kā pievilcīga tūrisma objekta vērtību.
3. Lai veicinātu pilsētas kultūras mantojuma saglabāšanu un iesaistīšanu mūsdienu un nākotnes pilsētvides attīstībā, ir jānodrošina sabiedrības lielāka informētība par kultūras mantojumu un tā nozīmi, tādējādi veidojot apziņu par apkārt esošās pilsētvides ainavas vērtību, kas neprasmīgas izmantošanas un vienaldzīgas attieksmes gadījumā var zaudēt savu estētisko vērtību.
4. Pilsētvides ainavas kvalitātes kompleksa novērojuma rezultātā netika konstatētas būtiskas atšķirības pilsētvides ainavas kvalitatīvajiem rādītājiem. Tomēr jāatzīmē, ka Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona ainavas kvalitātes vērtējums pavasarī (vidēji 26,1 punkti) ir nedaudz zemāks nekā rudenī (vidēji 26,3 punkti).
5. Tādējādi pilsētvides ainavas kvalitāte Ziemeļu rajonā kopumā uzskatāma par viduvēju. Pilsētu ainavas kvalitāti būtiski pazemina ievērojamais industriālās apbūves īpatsvars un transporta, īpaši dzelzceļa, nelabvēlīgā ietekme uz vidi.
6. Ainavas novērtēšanas procesā izmantotā metode ļauj gūt samērā precīzu un objektīvu informāciju par pilsētvides ainavisko kvalitāti. Turpinot uzsāktos pētījumus, paplašinot izpētes areālu un pielietojot daudzveidīgas ainavas izpētes metodes, var iegūt rezultātus, kam būtu praktiska nozīme pilsētu attīstības plānošanas procesā.
7. Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajonā ir sastopamas diezgan daudzas degradētas teritorijas un teritorijas, kuras zaudējušas kādreizējo saimniecisko aktivitāti un pašlaik lielā mērā ir atstātas (brownfields). Šo teritoriju revitalizācija ir aktuāls pilsētas attīstības uzdevums.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация