Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:153523
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vecumā līdz 7 gadiem fiziskā attīstība mainās, bet ne tik strauji un redzami kā pirmajos dzīves gados. Raksturīga liela kustību aktivitāte, augšana, koordinācijas spēju pilnveidošanās. Bērni jau spēj veikt sarežģītas kustības. Viņi spēj lēkāt un balansēt uz vienas kājas, izdarīt dažādus palēcienus, lēkt palēcieniem uz priekšu un rāpties pa vingrošanas sienu. Bērnam augot, pilnveidojas arī kustību koordinācija. Tāpēc pirmsskolas vecuma bērnus iesaista dažādos sporta veidos, tomēr komandu spēles, sacensības šī vecuma bērniem nav piemērotas. Iesaka bērniem dot iespēju skriet, rāpties un lēkt, taču vienlaicīgi ierobežojot un kontrolējot bērnu neaprēķināmās kustības iespēju robežās. Tas viss tiek darīts, lai izvairītos no iespējamām traumām. Bērnu dabisko aktivitāti iesaka kontrolēt, organizējot dažādas kustību rotaļas. (7)
Bērniem pirmsskolas vecumā ir novērojama t.s. „plosīšanās”, ja bērnu grupa iekarst, grūti šo plosīšanos pārtraukt. Iesaka audzinātājiem pieradināt bērnus pie īpašām signālu sistēmām, uz kurām bērni reaģētu un kas būtu zīme, ka jāpārtrauc kāda no darbībām. Tas attīstītu paškontroli, kas ir viens no galvenajiem šī perioda audzināšanas uzdevumiem. Jāmāca saskaņot divus principus – „Es gribu!”, „Man vajag!”.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация