Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:155945
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Bretonvudsas valūtas sistēma    3
2.  Jamaikas valūtas sistēma    5
  Izmantotā literatūra    7
Фрагмент работы

Tika noteikts, ka EVS valstu savstarpējām valūtām it kā bija fiksēts kurss, bet attiecībā un trešo valstu valūtām tas bija mainīgs. Taču pēc kāda laika šī sistēma palika svārstīgāka, un dažas valstis pameta šo valūtas sistēmu. EVS ir arī tāds kā pamats ekijam jeb tagadējam eiro, kas ir mūsdienu Eiropas Savienības vienotā valūta, kuru izmanto daudzās Eiropas Savienības valstīs. Sākumā pats ekijs bija tikai kā bezskaidras valūta, taču pēc vairākiem gadiem to pārdēvēja par eiro un ieviesa arī kā valūtu skaidras naudas darījumiem.
Turpinot par valūtām un to konvertēšanu, ne visas ir brīvi konvertējamas valūtas. Ieviešot Jamaikas sistēmu, dažas valūtas tomēr palika, kā slēgtās valūtas, tomēr daudzas brīvas. Brīva valūta nozīmē to, ka tā ir brīvi konvertējama uz jebkuru citu valūtu, to var ievest citā valstī un nacionālo valūtu var brīvi izmantot jebkurās tirdzniecības un finansu operācijās. Taču kā negatīvu aspektu var atzīmēt to, ka tās pieprasījums var būt mainīgs, tas nozīmē, ka valūtas vērtība var augt un kristies.
Noslēdzot par Jamaikas valūtas sistēmu, pēc manām domām, tā tomēr ir salīdzinoši labāka par iepriekšējo – Bretonvudsas – valūtas sistēmu, jo ekonomiskā situācija kļūst brīvāka un nav piesaistīta kādai noteiktai valūtai. Ikvienam ir izvēles tiesības uz to, kādu valūtu izmantot, kā arī vairāk ar to variēt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация