Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:164702
 
Оценка:
Опубликованно: 30.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cilvēkdrošība    4
1.1.  Cilvēkdrošības raksturojums    4
1.2.  Cilvēkdrošība globalizācijas kontekstā    5
1.3.  Cilvēkdrošības aspekti    6
1.4.  Politiskās arēnas ietekme uz cilvēkdrošību    9
1.5.  Ekonomiskās un sociālās prioritātes cilvēkdrošība    10
2.  Cilvēkdrošības apdraudējuma veidi    12
2.1.  Nabadzība    12
2.2.  Migrācijas draudi    13
2.2.1.  Urbanizācijas ietekme uz cilvēka personību    15
2.3.  Karš par dabas resursiem    16
2.3.1.  Saules baterijas – ceļš uz nākotni    17
2.4.  Augsto tehnoloģiju draudi    18
2.5.  Tehnoloģiju nākotnes vīzija un to ietekme uz cilvēkdrošību    20
2.5.1.  Roboti – cilvēkdarba aizstājēji    20
2.5.2.  Medicīnas atklājumi    21
2.6.  Masu iznīcināšanas ieroči    23
2.7.  Starptautiskā terorisma draudi vispasaules mieram    26
3.  Empīriska daļa    27
3.1.  Anketu datu apkopojums par cilvēkdrošību    27
  Secinājumi    31
  Izmantotā literatūra    32
  Pielikums    34
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Teorētiskajā daļā analizētā literatūra par cilvēkdrošības aspektiem un to draudu veidiem palīdzēja labāk izprast cilvēkdrošības apdraudējuma veidus un uzzināt kāda varētu tikt izmantota sistēma šo draudu likvidēšanai vai samazināšanai. Tika aplūkotas nākotnes perspektīvas, kas parādīja, ka cilvēkdrošības draudu veidi transformējas līdz ar pasauli: izzūd vecie un rodas jauni. Kā arī skatījums uz augsto tehnoloģiju ieviešanu un to izmantošu nākotnē norāda, kā tieši varētu attīstīties mūsu civilizācija, kādus uzdevumus tiem ir jāveic, lai varētu savai un arī nākamām paaudzēm nodrošināt drošu un stabilu vidi. Kaut gan līdz ar jauno tehnoloģiju ieviešanu parādās jauni konflikti un sarežģījumi, ar kuriem nāksies sastapties mūsu mazmazbērniem. Ar laiku varbūt izzudīs savstarpējie militārie konflikti starp dažādām valstīm un to pilsoņiem, savukārt parādīsies jauns konflikta veids ar citām – ārpus mūsu Zemes – civilizācijām, kas pēc sava satura – uz doto laiku – izklausās tikai kā zinātniskā fantastika, kurai varbūt nav nākotnes, taču, mēs nekad nevar apgalvot pretēju, ja neesam par to droši. Kā arī tika atzīmēts darba gaitā, ka cilvēkdrošības apdraudējuma veidi katram reģionam var atšķirties – no lokāla līdz globālam. Piemēram, pie globāliem apdraudējumiem pieder kodolkarš, starptautiskais terorisms, migrācija, dabas resursu nepietiekamība, kas vienlaikus var ietekmēt lielu cilvēku grupu, savukārt nabadzība ir viens no cilvēkdrošības draudiem, uz kuru var raudzīties no divējādās prizmas, piemēram, nabadzība ir raksturīga: Āfrikas, Āzijas un Latīņamerikas reģionam un tas ir šo zemju ļoti būtisks drauds, līdz ar to, mēs varam norādīt, ka tā ir lokāla problēma, jo apdraud tikai noteiktu pasaules reģionu. Taču, ik gadu no nabadzības cieš 3miljardi cilvēku, tā ir gandrīz puse no visiem Zemes iedzīvotājiem, tāpēc doto problēmu mēs vairs nevaram uztvert kā viena reģiona draudu.
Praktiskā daļa bija lielisks papildinājums teorētiskajā daļā aplūkotajiem tematiem, aptauja, kas tika veikta sociālajā portālā „draugiem.lv” ļāva uzzināt kāds pastāv respondentu vidū viedoklis par cilvēkdrošību un to apdraudējuma veidiem un to risinājuma aspektiem. Bija ļoti interesanti apkopot respondentu atbildes par draudu veidiem Latvijā, kur visi 40respondenti atzīmēja, ka Latvijas lielākais drauds ir korupcija, kaut gan vecuma diapazons respondentiem bija ļoti plašs no 18 līdz 55gadiem, vecums šinī aptaujā nebija primārais, taču svarīgi atzīmēt, ka tieši korupcijas apdraudējums Latvijas cilvēkdrošībai, bija populārākā atbilde visās vecuma grupās. Šim pētījumam noteikti varētu būt turpinājums, kur ar respondentu sniegtajām atbildēm, varētu vēl precīzāk un detalizētāk aplūkot cilvēkdrošības jēdzienu un to aspektus. Kopuma var vērtēt, ka cilvēkdrošības draudi, pēc respondentu uzskatiem, mainās un attīstās kopā ar cilvēkiem. Par katru pielaistu kļūdu politiskajā arējā ir jāatbild visai cilvēcei kopā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация