Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:168091
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Secinājumi:
1. Uzņēmējdarbības veiksmīgas funkcionēšanas svarīgākais nosacījums ir uzņēmuma spēja pielāgoties iekšējiem un ārējiem apstākļiem. Jebkurš uzņēmums ir atklāta sistēma, kas sastāv no vairākiem mainīgiem elementiem. Savukārt visi šie iekšējie elementi ir cieši saistīti ar ārējās vides elementiem. Šo iekšējo un ārējo faktoru kopums ir organizācijas vide, kuru rūpīgi jāanalizē, jāplāno un jāiever uzņēmuma darbībā.
2. Konkurenti ir ārējais faktoros, kura nozīme nav apstrīdama. Jebkura uzņēmuma vadībai jāsaprot, ka uzņēmums nespēs izdzīvot tirgū, ja uzņēmuma piedāvātas preces un pakalpojumi neapmierinās patērētāju vajadzības tikpat labi kā konkurentu preces un pakalpojumi. Dažkārt tieši konkurenti, nevis patērētāji, nosaka, kādus darbības rezultātus var pārdot un kādu cenu var par to prasīt. Konkurenti ietekmē tirgus izvēli, kā arī mārketinga, starpnieku un piegādātāju izvēli, preču sortimenta veidošanu un visu menedžmenta darbību kopumā. A/S „Latvijas Balzāms” ir līderis savā nozarē. Galvenais mērķis uzņēmumam ir uzturēt firmas priekšrocības augošās konkurences un ekonomiskas krīzes apstākļos un arī apgūt jaunus tirgus, lai palielinātu peļņu.
3. Ar 2009. gada 1. februārī par 11,9% ir paaugstināts akcīzes nodoklis visiem alkohola veidiem, izņemot vīnu, alu un sidru, līdz ar to pasliktinājās ārējās vides situācija. Šogad alkohola tirgus kritums ir sagaidāms 15-20% robežās! Alkohola tirgus kritumu ietekmēs gan akcīzes nodokļa straujais pieaugums, gan iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās. Likuma grozījumi attieksies uz alkoholiskajiem dzērieniem, kas nav vīns, raudzētie dzērieni, alus vai starpprodukti. Šādi likuma grozījumi mākslīgi rada nevienādus tirgus konkurences apstākļus, jo kā lai savādāk vērtē situāciju, ka akcīzes nodoklis vienāda stipruma alkoholiskiem dzērieniem, piemēram, 5% sidram un 5% alum Latvijā atšķiras piecas reizes!
4. Uzņēmums „Latvijas Balzams” lielu uzmanību velta savas darbības efektivitātes paaugstināšanai un tā rezultātā peļņas rādītāji salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu ir būtiski palielinājušies. Pārskata perioda peļņa bija 5 576 tūkstoši latu, kas par 68% vairāk nekā 2007. gadā (3 321 tūkstoši lati).
5. A/S “Latvijas Balzams” organizācijas struktūra tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem elementiem. Struktūra tiek veidota tā, lai veicinātu kopējo mērķu sasniegšanu, kontrolējot un uzlabojot darbības kvalitāti.
6. Patērētāji ir galīgais mērķis, ko cenšas sasniegt organizācijas, lai pārdotu preces un pakalpojumus. Organizācija var izdzīvot tirgus apstākļos un efektīvi darboties tikai tad, ja tā spēj veiksmīgi sameklēt pircēju savā darbības rezultātā rādītiem pakalpojumiem vai precēm, kā arī apmierināt viņa vajadzības.
7. Emigrācijas līmenis būtiski pārsniedz imigrācijas līmeni Latvijā, un līdz ar to tirgus zaudē gan klientus, gan kvalificēto darbaspēku. Galvenokārt no Latvijas izbrauc iedzīvotāji darbaspējas vecumā, jo tie meklē izdevīgākus darba apstākļus. Tas negatīvi ietekmē mūsu uzņēmumu, jo pamatojoties uz likumdošanu lietot alkoholu var tikai personas, kuras ir sasniegušas 18 gadus. Tad mēs varam secināt, alkoholiliskus dzērienus pārsvarā lieto cilvēki vecumā no 18 līdz 62 gadiem. Lielāka daļa no alkoholiskos dzērienus patērētājiem ir cilvēki darba spējas vecumā. Un tāpēc uzņēmumam ir jāpievērš īpaša uzmanībā tieši šīm iedzīvotāju vecuma grupai.
8. Privātā patēriņa kritums atspoguļojas mazumtirdzniecības apgrozījuma samazinājumā. Pēdējos mēnešos iezīmējusies eksporta samazinājums. Ieņēmumu kritumu galvenokārt ietekmē strauji krītošās ražotāju cenas un ārējā pieprasījuma samazinājums.
9. Tā kā A/S „Latvijas Balzāms” strādā visos tirgos, tad var secināt to, ka tas atrodas augstā attīstības līmenī un līdz ar to viņam pieder liela tirgus daļa.
10. Pēc ārējas vides analīzes es varu secināt, ka neskatoties uz to, ka A/S „Latvijas Balzams” ir līderis tirgū, tam draud ekonomiskas krīzes sekas un ārzemju konkurenti. Piemēram, tādas sekas, ka iedzīvotāju pirktspējas samazinājums, nelabvēlīgas izmaiņas nodokļu sistēmā, grūtības ar kredīta saņemšanu vai liela procentu likme, Latvijas iedzīvotāju emigrācija utt. Lai pārdzīvotu šo krīzes situāciju uzņēmumam jāmaina stratēģiju un jāorientējas un izmisu samazināšanu un ārzemju tirgus iekarošanu (eksporta palielināšanu).

Priekšlikumi:
1. Lai nostiprinātu produkta pozīcijas tirgū, „Latvijas Balzamam” ir jāizveido noteikta stratēģija, jāanalizē un jānosaka produkta konkurētspējīgās priekšrocības, jāizstrādā konkurētspējīgo priekšrocību īstenošanas plāns.
2. „Latvijas Balzamam” ir aktīvāk jāiestājas par akcīzes nodokļa paaugstināšanu alum, samērojot to ar nodokļa likmi sidram un vieglajiem gāzētajiem kokteiļiem, tādējādi radot priekšnoteikumus sekmīgai savu pozīciju nostiprināšanai vieglo alkoholisko dzērienu tirgus segmentā.
3. Latvijas Balzamam ir nepieciešams ieviest modernizētas jaunas tehnoloģijas, jo tādējādi uzņēmums ne tikai palielinātu savu konkurētspēju jau attīstītajos alkoholisko dzērienu segmentos, bet būtu gatavs arī realizēt eksporta pasūtījumus.
4. Latvijas Balzamam, pieņemot lēmumu par pozīcijas izvēli mērķtirgū, jāņem vērā pircēju vajadzības un rīcība tirgū. Uzņēmumam jāatrod un jāīsteno konkurētspējīgas produktu priekšrocības un, pamatojoties uz tām, jāizstrādā tirgū sava stratēģija, kā arī jāspēj ātri mainīt savu darbību ārvalstu tirgos, jūtot iespējamās finansu draudi.
Es ieteiktu A/S “Latvijas balzamam” ka prioritāti izvēlēties tālāko ražošanas izmaksu kontroli un izmaksu pieauguma ierobežošanu, ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, kā arī turpināt eksporta tirgu apgūšanu. Kā arī iesaku izveidot pilnvaru deleģēšanu uz leju un vadīt uzņēmumu ar grupu un komandu palīdzību.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация