Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:172703
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  VIENLĪDZĪBAS PRINCIPA PIEMĒROŠANA    3
2.  SAMĒRĪGUMA PRINCIPA PIEMĒROŠANA    4
3.  TIESISKĀS PAĻĀVĪBAS PRINCIPA PIEMĒROŠANA    6
4.  SECINĀJUMI    7
Фрагмент работы

Secinājumi
Latvijā arvien vairāk tiek piemēroti tiesību principi, gan aizpildot likumdošanas robus, gan veidojot pašu likumdošanu. Tiesa, izskatot lietu un pamatojot savu lēmumu, balstās arī uz tiesību principiem, taču šos principus katrā lietā skaidro savādāk. Šie pamattiesību principi nepieciešami visām tiesas procesā iesaistītajām pusēm. Tiesu darbība ir vērsta, lai tiesvedībai pakļautās lietas tiktu atrisinātas objektīvi un tiktu novērsts tiesību aizskārums, kā arī personas gūtu apmierinājumu un uzticētos tiesu darbam, lai tiesas nolēmums tām būtu skaidrs un arī turpmāk tās risinātu strīdus likumīgā ceļā.
Latvijas Republikas Satversmes tiesa savos spriedumos jau kopš 2000. gada ir veidojusi pamattiesību ierobežojuma konstitucionalitātes izvērtējuma metodoloģiju. Izvērtējot visus aspektu Satversmes tiesa galvenokārt pārbauda: “1) vai pamattiesību ierobežojums noteikts ar likumu; 2) vai ierobežojumam ir leģitīms mērķis; 3) vai ierobežojums atbilst samērīguma principam. Pārbaudot atbilstību samērīguma principam, Satversmes tiesa noskaidro, vai 1) likumdevēja izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai; 2) vai nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai; 3) vai likumdevēja rīcība ir atbilstoša jeb vai zaudējums, kas personai rodas tās pamattiesību ierobežojuma rezultātā, nav lielāks par labumu, ko no šā ierobežojuma gūst sabiedrība kopumā. Satversmes tiesas izmantotā metodoloģija ļauj pārliecinoši noskaidrot, vai apstrīdētā tiesību norma, ar kuru noteikts personas pamattiesību ierobežojums, atbilst Satversmei. Pamattiesību ierobežojuma konstitucionalitātes izvērtējuma testa konsekventa izmantošana ir viens no līdzekļiem augsta personas pamattiesību aizsardzības standarta nodrošināšanai Satversmes tiesā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1362761
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация