Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:176412
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nodokļi-valsts izstrādāti un ar likumu apstiprināti, obligātie fiz.un jur.personu maksājumi valsts vai pašvalldību budžetos.
Nod.f.:fiskalā (budžetu ieņēmumu nodrošināšanai) un ekono-miskā jeb regulējošā (ienākumu sadales grozīšanai; Im un Ex ietekmēšanai; iekš.tirgus aizsardzībai; ekonomisko aktivitāšu stimulēšanai un ierobežošanai).
Nod.politika-orientēta uz pateriņu vai uz uzkrājumiem.
Nod.elementi:maksātājs(fiz.vai jur.p.);bāze jeb subjekts (ienā-kums; īpašums; izdevumi jeb pateriņš – tieš.un netieš.); lik-me(absolutā summa; procentuālā-proporc.,progresīvā, regresī-vā);atvieglojumi; samaksas termiņš;sankcijas (telefons; soda nauda;licences atņemšana;mantas kanfiskācija;parādu cietums).
Nod.politikas mērķi-ekonomiska efektivitāte (naudas daudz. sabalansēšana); vienkarša administrēšana (lai nebūtu ļoti daudz administrētāju); elastīgums; objektivitāte; politiskā atbildība (kas atbildīgs par nod.politiku).
Nod.pol.ietekm.faktori-ekonomiskie (prasa lai nod.būtu ); soc (otrādi); administratīvie (administr.skaits: vai pietiek nod.kont-roles inspektorus); politiskie; starptautiskie (ja prasa WTO, EU).
Nod.principi (atklāja A.Smits)- obility to pay (maksātspējas pr.)- nod.alodzes sadalīšana starp maksātājiem; slodze jāsadala pēc maksātsp.-caur progr.nod.likmi; benefits received (sabied-risko preču izmantošanas princips- nod.varētu būt sadalīti atbil-stoši patērētam sab.preču apjomam); ienākumu pārdales princ.-viena sab-bas daļā gūst labumu no citas sab-bas daļas, tas ir attaisnojis valstī, kur sab-ba ir ļoti noslāņojusies (Gini koef.)
Tax paradise-valsts, kurā īpaši zemas nod.likmes (lai pie-saist.inv.)m varbūt arī kāda norobežota zna;
Izv.no dub.aplikšanas: rezidentūras pr.-valdība pieņem lēmu-mu ar nod.aplikt tikai rezidentus, viņi maksā arī par ārzemes ie-nākumiem; ienākumu izcelsmes pr.-ienākumi ir aplikti tur, kur viņi rodas; daudzpusējie starpvalstu līgumi-valstis apvienojas sadraudzības blokos; divpusējie satarpvalstu līgumi-nod.kon-vencija par izv.no dubult.aplikšanas, tā risina jautājumus: novers dub.aplikšanu, nod.nemaksāšanu; risina jautājumu par nod.iekasēšanas tiesību sadali. Konv.attiecas tikai uz tieš.nod. nod.kredīti-valsts palīdz vienpusējā kārtā uzņj.; Ex atbrīvošana no nod.-neatbrīvo deficītu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация