Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:185892
 
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kad Rūdolfs Blaumanis slimoja ar tuberkulozi, tapa daudzi viņa izcilākie dramaturģijas darbi. Vēlāk pēc kāda laika atkal Rūdolfam Blaumanim pasliktinājās veselība un viņš devās uz sanatoriju Somijā. Bet ārsti nevarēja neko līdzēt šim izcilajam rakstniekam un četrdesmit piecu gadu vecumā Rūdolfs Blaumanis nomira… Latvija pēc Rūdolfa ļoti skuma un skumst vēl arvien, jo Rūdolfs Latvijā bija pats pirmais izcilātākais dramaturgs. Viņš spēja aizkustināt katra cilvēka dvēseli, liekot lietā daļiņu savējās. Latvijā Rūdolfs Blaumanis ir lielākā vērtība, jo viņu var uzskatīt par pirmo latviešu novelistiskas tēvu un reālpsiholoģijas žanra aizsācēju.
Reiz ’’Braku’’ pagalmā skanēja puisēna smiekli, bet tagad jau slima vīra pēdējās atvadas. Rūdolfa Blaumaņa mūžs bija skumjš, jo visu mūžu viņš bija dzīvojis viens pats. Viņš jutās vientuļš, jo viņa dvēselei nepietika tikai ar ’’Braku’’ mājas dvēseli. To, ka ’’Brakos’’ bija dvēsele man sirds saka. Rūdolfa dvēsele bija pārāk gaiša mūsu bargajai pasaulei. Un, lai kur arī Rūdolfs Blaumanis dotos dvēsele saruka no apkārtējās vides, vienīgā vieta uz pasaules bija ’’Braku’’ mājas, tās vienīgās bija tik pat tīras kā Rūdolfa. Bet slimojot ar tuberkulozi Rūdolfa dvēsele bija pārāk tālu no dvēseļu radiniekiem, tādēļ tā neizturēja. Un vienkārši, bet sāpīgi aizgāja.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация