Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186847
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.11.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

7. Darbs izstādes „Latvijas naudas zīmes 20 gadi” radošajā darbnīcā
Kā jau biju minējusi, tad radošās darbnīcas kopumā skatoties bija diez gan garlaicīgs pasākums. Taču iespēja piedalīties šāda veida pasākumā ir nenovērtējama pieredze, kaut arī nedaudz garlaicīga. Tā bija unikāla iespēja paplašināt savu redzesloku, skatot emocionāli piesātinātu māksliniecisko variāciju panorāmu, gan iegūt jaunas zināšanas un prasmes, kuras noteikti būs noderīgas manā turpmākajā dzīvē.
Pateicoties izstādes interaktīvajai ekspozīcijai, kurā ar dinamiska un tēlaina vēstījuma starpniecību varēja iepazīties ne tikai ar visām Latvijas Bankas naudas zīmēm (apgrozības naudas zīmes un jubilejas un piemiņas monētas) un to dizainu, bet arī ar to autoru radošo darbību visdažādākajās nozarēs un žanros. Tieši šīs izstādes dēļ es tagad zinu tādus māksliniekus kā, piemēram, Juri Petraškeviču, Olgu Šilovu, Kristapu Ģelzi un Aigaru Bikši. Kā arī vēl daudzus Latvijas Bankas darbiniekus, gan laipnus un ne tik laipnus. Nevaru nepieminēt,ka nelaipnākā no izstādes darba grupas man likās izstādes kuratore, mākslas zinātniece un Latvijas Bankas monētu dizaina komisijas locekle Ramona Umblija. Īstenībā ar tik ļoti augstprātīgu un cimperlīgu personību sen nebiju sastapusies. Tas manī radīja izbrīnu un raisīja smaidu sejā par to, cik šādas personības liekas bērnišķīgas.
6. aprīlī, Plkst. 12.00–14.00 radošajās darbnīcās man bija iespēja pavērot darbībā Grafikas darbnīcas vadītāju Ievu Helmūti. Pateicoties viņas līdzdalībai ar bērnu lata zīmējumiem notika pārsteidzošas pārvērtības no skices līdz drukai. Darbojās interesanta mobilā grafikas spiede, kurā savu grafīta zīmēto zīmejumu varēja pārvērst krāsainā, skaistā nospiedumā. Bija ieradusies arī Emīlija Adumāne monētas "Cūciņa" autore, kura arī mēģināja iedvesmot mazos zīmētājus. Pati arī ķēros pie interesantā aparāta ar nosaukumu grafikas spiede, piebiedrojās arī mani kolēģi – gidi! Izvedoju sarkandzeltenu taurenīša nospiedumu, kuru tās dienas vakarā uzdāvināju savai mazajai meitiņai. Pieminot kolēģus – gidus, tad man nekādas nesaskaņas neveidojās, atceros tikai pozitīvu komunikāciju mūsu starpā!
Beigās mani ļoti iepriecināja visu izstādes gidu kopā sanākšana. It sevišķi pateicības dāvanas par piedalīšanos izstādes norisē. Tas bija ļoti negaidīti, tādēļ tas pozitīvi pārsteidza.
Kopumā secinu, ka par darbu radošajās darbnīcās manī pārsvarā ir raisījušās tikai pozitīvas emocijas.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация